Söta små tehus

 
Jag gillar verkligen att dricka te och samlar lite (även fast jag är egentligen är lite emot alla typer utav samlande... ;-) ) på diverse tesorter- och tillbehör hemma. Jag har ett helt skåp fyllt med olika sorters tepåsar, och som om detta inte skulle vara nog har vi massor utav olika tekoppar och teset hemma (mer om detta kommer en annan dag, då jag ska visa bilder på ett väldigt unikt kinesiskt, blommande te...). Jag gillar löste också men köper det alltför sällan, oftast dricker vi ju chai hemma och det nästan varje dag. Har ni provat att dricka chai någongång? Det är jättegott!
 
Jag tänkte tipsa om mitt senaste tillskott hemma och det är dessa jättesöta, små tehusen från Fyndiq.se och de kostade 29:- /st. Jag köpte två och gav bort den ena till en utav mina vänner. Hon blev jätteglad och senast jag var hemma hos henne såg det ut som om hon inte riktigt vågade använda den (hehe). De är så söta så de är verkligen en dekoration i sig! Jag kan dock intyga att jag har testat dem och de håller måttet precis som en vanlig tesil. :-)
 
  
Tehusen har en liten bricka undertill (som ska föreställa marken...?) där de kan stå och rinna av efter användning.
 

Very Cherry Chocolate Cake... igen

 
 
Dålig uppdatering här, I know. Tyvärr har jag tagit lite tårt-semester (och just nu är det dessutom Ramadan och då har jag andra prioriteringar) och kommer inte vara särskilt verksam fram tills 1:a september, någongång. Det blir bara lite smått däremellan; alltså mest hemmabak och sådant som faller in i smaken.
Men visst har jag hunnit baka några tårtor här hemma. Mest blir det de "enkla" tårtorna (som vanligt utan sugarpaste), för det är godast enligt mig. En klar favorit är "Very Cherry Chocolate Cake", varpå ursprungsreceptet kommer från bloggen Louise spis.
 
  
 
Receptet jag har använt är dock aningen modifierat. I originalreceptet stod det att man skulle baka tårtbottnarna i olika bakformar (med samma mått), men jag orkade inte göra det. Det lät lite jobbigt. Så första gången jag gjorde detta så gjorde jag hela smeten i samma form. Det gick jättebra för mig att dela dem efter att jag låtit tårtbottnen svalna ordentligt. Minns dock att jag läste någon/några kommentarer om de som tyvärr misslyckades med det momentet, men jag misstänker att de då börjat skära i tårtbottnen för tidigt - det går ju inte så länge tårtbottnen fortfarande är varm, då blir alltihop pannkaka. Jag har som sagt dock testat båda varianterna, nu senast gjorde jag tårtbottnar i engångs-pajformer (smart va? :-) ) och det gick ju bra, det med. Men det var ingen större skillnad på den praktiska biten; oavsett vad så måste man ju vänta på att tårtbottnen skall bli helt kall innan montering! Men jösses vad denna tårtan är god, om än väldigt mäktig... en riktigt amerikansk tårta! Man orkar bara äta en bit, typ.
 
 
 
 
 

En liten makeover i köket

 
Här kommer visserligen inget bakrelaterat inlägg direkt, men köket har väl ändå lite att göra med mitt bakintresse...? Det är ju ändå här jag bakar alla mina sötsaker. :-)
 
Vi flyttade in i våran nya lägenhet för fyra månader sedan, och precis nyinflyttat, såg köket ut såhär:
  
Ganska trista, och omoderna kakelplattor som hyresvärden absolut inte vill göra något åt. Mig gör det väl detsamma egentligen... men lite, lite trist känns det när t ex resten utav lägenheten är modern och fin. Det är inte så jättemycket man kan göra. Man vill ju inte heller lägga en massa pengar på att höja standarden i en bostad som man själv inte äger. Men ett alternativ för föränding i köket är kakelcovers (kakeldekorer, kallas de också för), som gör stor förändring för en billig peng! I våran gamla lägenhet (vi bodde i samma område tidigare också, så det var exakt samma typ utav kök och preciiis samma färg på kaklet då också... ;-) ) testade vi också på att använda kakelcovers, fast utav en annan sort. Denna varianten från Kakelcover.se fäste dock bättre.
 
Kakeldekorerna satt VERKLIGEN som berget...! Precis i början tyckte jag dock att det var lite svårt att sätta dit dem, just därför att de klistrade fast sig så hårt. Ungefär 2-3 stycken kakelcovers blev misslyckade och jag var tvungen att slänga dem direkt. Jag tyckte mig dock få in tekniken ganska snabbt, för sedan (och drygt två timmar senare...) blev resultatet såhär, ja...
 
Kolla bara in "Efter"-bilderna här nedanför så förstår ni! Visst blev det ändå lite skillnad...? :-D
 
  
Det blev nästan som ett nytt kök...? En utav våra bovärdar lade märke till detta vid ett besök och tyckte det var väldigt snyggt. Det var väldigt roligt att höra, jag tycker ju nämligen själv att det blev bra... hehe! :-)