Very Cherry Chocolate Cake... igen

 
 
Dålig uppdatering här, I know. Tyvärr har jag tagit lite tårt-semester (och just nu är det dessutom Ramadan och då har jag andra prioriteringar) och kommer inte vara särskilt verksam fram tills 1:a september, någongång. Det blir bara lite smått däremellan; alltså mest hemmabak och sådant som faller in i smaken.
Men visst har jag hunnit baka några tårtor här hemma. Mest blir det de "enkla" tårtorna (som vanligt utan sugarpaste), för det är godast enligt mig. En klar favorit är "Very Cherry Chocolate Cake", varpå ursprungsreceptet kommer från bloggen Louise spis.
 
  
 
Receptet jag har använt är dock aningen modifierat. I originalreceptet stod det att man skulle baka tårtbottnarna i olika bakformar (med samma mått), men jag orkade inte göra det. Det lät lite jobbigt. Så första gången jag gjorde detta så gjorde jag hela smeten i samma form. Det gick jättebra för mig att dela dem efter att jag låtit tårtbottnen svalna ordentligt. Minns dock att jag läste någon/några kommentarer om de som tyvärr misslyckades med det momentet, men jag misstänker att de då börjat skära i tårtbottnen för tidigt - det går ju inte så länge tårtbottnen fortfarande är varm, då blir alltihop pannkaka. Jag har som sagt dock testat båda varianterna, nu senast gjorde jag tårtbottnar i engångs-pajformer (smart va? :-) ) och det gick ju bra, det med. Men det var ingen större skillnad på den praktiska biten; oavsett vad så måste man ju vänta på att tårtbottnen skall bli helt kall innan montering! Men jösses vad denna tårtan är god, om än väldigt mäktig... en riktigt amerikansk tårta! Man orkar bara äta en bit, typ.
 
 
 
 
 
1 Lina:

skriven

Åh, den såg helt underbar ut! Hoppas det kommer recept snart! :)
Tack för en fantastisk blogg!

2 Stephanie:

skriven

DEN ser ju god ut!

3 Helena:

skriven

Vilken tårta! den såg riktigt maffig ut:)) Jag kan tänka mig att den är ganska mäktig och att en bit räcker. Jag gillar också tårtor utan sugarpaste. De blir så söta och gillar mer de naturliga och friska smakerna. Kram:)

4 Viktoria:

skriven

Tårtan ser fantastisk ut! Jag undrar lite över kakeldekoren; Är det lätt att torka av väggen utan att man riskerar att dekoren släpper? Vi har precis som ni mönstrade kakelplattor här och där, täcker dekoren lika bra överallt eller lyser det igenom? Jag är jättesugen på att prova med någon mörk modern dekor i vårt kök :-)

5 Viktoria Sjubarnsmamma:

skriven

Tårtan ser fantastisk ut! Jag undrar lite över kakeldekoren; Är det lätt att torka av väggen utan att man riskerar att dekoren släpper? Vi har precis som ni mönstrade kakelplattor här och där, täcker dekoren lika bra överallt eller lyser det igenom? Jag är jättesugen på att prova med någon mörk modern dekor i vårt kök :-)

6 Tårtspecialisten - svar till stephanie:

skriven

*Tack så jättemycket, Stephanie! Den är lika god som den ser ut, kan jag övertgya!*

/Tårtspecialisten

7 Tårtspecialisten - svar till helena :

skriven

Ja, Helena! Det är en riktigt maffig tårta och den är också väldigt god. Men eftersom det är just en amerikansk tårta (inte alls som en svensk tårta) så är det nog så att antingen älskar man den, eller så gillar men den inte alls.

Kul att jag inte är den enda (trots att jag arbetar så mycket med sugarpaste) som gillar "vanliga" tårtor utan massa tillbehör... :-)

Kram till dig!

/Tårtspecialisten

Kommentera här: