Sommarens smarrigaste (och mest enkla) tårta

Hej, allesammans!

Visst känns en gräddtårta med jordgubbar som en riktigt somrig tårta? :-D
Något utav det godaste jag vet är frukttårtor fyllda med en massa färska bär (helst jordgubbar, hallon eller blåbär), grädde och vaniljkräm. Många gånger har jag - istället för grädde - valt att göra en mjuk marängkräm att täcka tårtan med. Det går relativt snabbt och smakar underbart...! :-D

Senaste månderna har jag varit sugen på att äta en enkel gräddtårta, och nu när det ändå är säsong för jordgubbar så får man ju passa på att använda dem i diverse bakverk. Jag köpte en ask med jordgubbar, och en ask med blåbär och bestämde mig för att göra en efterlängad tårta när jag bjöd hem några vänner på fika häromdagen.

För en gångs skulle fuskade jag och köpte färdiga tårtbottnar (något som jag inte brukar vara så förtjust i egentligen, då dem är så platta och tråkiga...) och även ett 2-pack marängbottnar. Marängbottnar är egentligen lätt att göra men vill man att det ska gå undan så är det ju bara att rusa iväg till affären. Tårtan gick verkligen snabbt att göra, det enda egentligen som "tar tid" är att vispa grädden och spackla tårtan. Hela tårtan tog kanske 10 minuter att fylla? Förutom att vara sommarens godaste tårta, kanske den också är den mest enkla att göra också...? :-)

Från början är marängbottnarna ju väldigt krispiga, men när man använder dem i tårtor så mjuknas de upp och de blir både mjuka och lite krispiga... på samma gång. Åh, ni anar inte hur gott detta var. Helt fantastiskt kombination med alla smakerna.

Tårtan innehöll: Tre ljusa tårtbottnar (köpebottnar), två marängbottnar (köpebottnar), ett lager lingonsylt varvat med grädde/skivade jordgubbar, vaniljkräm och längst upp jordgubbar och blåbär. Mums!

1 kiwiberries:

skriven

det ser riktigt gott ut! de enkla tårtorna är ofta godast!

2 Helena:

skriven

Jag håller med dig att frukttårtor med färsk frukt är det allra godaste i tårtväg som man kan äta!!!Vilka fina tårtor du har gjort! :))Kul att blanda jordgubbar och blåbär på varin halva som dekoration. Det är faktiskt roligt att höra att ett proffs som du använder köpebottnar ibland. Vad använde du för sprits till grädden?Jag är så nyfiken på den omtalade marsipantårtan du gjorde som var helt röd inuti.

3 Therese:

skriven

gräddtårta! Det är sommar=) Sedan jag bara var en liten knatte har det varit min tårta;) Varje födelsedag, görs minst två stycken;) Så även i år, och då latar vi oss med halvfabrikat, och kanske är det inte det godaste, men eftersom det är så mycket fina minnen kring dessa tårtorna är det verkligen en av mina favorittårtor;) Gott ser det ut i alla fall=)

4 Nathalie [foto]:

skriven

underbar blogg du har! Man blir ju inget annat än sugen på massa sötsaker!

5 SURI:

skriven

DU ÄR SÅ DUKTIG SURI. :) Fortsätt så!

6 Li:

skriven

Så fina tårtor!! Undrar vilken ordning du lagt bottnarna, marängbottnarna och fyllningen? Ser inte riktigt på bilden :) Brukar själv göra tårtor med 2 bottnar och 1 maräng men den brukar nästan smälta bort tyvärr.. Tacksam för råd!

Kommentera här: