Alternativ bröllopstårta


Idag har jag varit bjuden på en liten bröllopsfest, där jag hade lovat att ställa upp med att göra en tårta till oss i sällskapet. Tårtan skulle räcka till cirka 20 personer men jag ville så gärna göra en lite roligare tårta och valde därför att göra en våningstårta. De känns ju lite festligare!
Jag tycker verkligen att det är jätteroligt (och faktiskt nästan godare) att göra tårtor som inte är täckta med sugarpaste och idag kändes det som ett givet val att utesluta detta. Egentligen hade jag inte något annat val heller, då min sugarpaste nästan är slut - och då det gäller det att se över andra alternativ. Så detta fick helt enkelt bli en "Alternativ bröllopstårta".

Egentligen är detta en superbra idé till dem som inte är förtjusta i marsipan och/eller sugarpaste. Det går ju också - likt sugarpastetårtor - att variera dekorationen, utseendet och spritningstekniker i oändligheter. Och det är verkligen superroligt att spritsa tårtor. Min favoritgrej är att göra sådana rosor (se bilderna) på själva tårtan. Det går jättesnabbt, och de är i princip omöjliga att misslyckas med! ;-) Måste visa någongång hur man gör för det är barnsligt enkelt...

Många (och då menar jag MÅNGA...) gånger när jag har gjort tårtor tidigare har tanken slagit mig att: "Tänk om jag råkar tappa tårtan...?". Lyckligtvis har det aldrig hänt. Men idag hände något annat. Jag råkade stöta till tårtfatet i kylskåpet och nästan hela tårtan havererade...! Den blev helt sned, vilken katastrof...! Detta hände bara någon timme innan jag skulle iväg till festen. Och ju längre tiden gick - desto mer sned blev tårtan... Och då menar jag VERKLIGEN sned! Jag blev verkligen besviken utan dess like! :-( Det var verkligen tur i oturen att jag hann ta bilder på tårtan innan den anslöt sig till "Lutande tornet i Pisa"-klubben. För det var verkligen ingen vacker syn, det där. Ha!

Men däremot tyckte jag - och alla andra - att den var jättegod. Och idag var detta det enda som fick räknas.
Idag bjuder jag på lite mer bilder än vanligt. Det blir också lite mer bilder i "vanlig" miljö, och inte enbart med de där enfärgade, tillgjorda fotobakgrunderna. Vilket gillar ni bäst?

Visst blir det mycket tjusigare när man gör en tårta på ett ordentligt tårtfat? Jag tycker i alla fall att tårtorna känns mer glamourösa! ;-) Tårtfatet i ljusgrått är utav märket IB Laursen, och kommer från Old Rusty Pieces.se.
1 Sara, mamma till tre små troll:

skriven

Den var jätte söt, jag och Jonny gifter oss i sommar och jag vill ha den "klassiska" vita med sugarpaste men jag håller med dig om smaken där faktiskt.

2 Anette:

skriven

Superfin!

3 Mamma till Ajdin och lillebror i magen:

skriven

Åå så himla himla fin :)

4 Lina:

skriven

Den var verkligen superfin! Är jättenyfiken på hur du spritsar rosorna, så ser fram emot ett sådant inlägg ;) Men vad hade du för fyllningar, botten och glasyren? :) Tack för en helt UNDERBAR blogg!!

5 Josefine:

skriven

Jättefin, precis som du säger så blir det jättebra även utan sugarpaste

6 Sofia:

skriven

Ha en underbar fredag :D

7 Isacs Mamma:

skriven

Tittar in här och önskar dig en Jättefin Lördag !<3http://isacsmamma.blogg.se/2012/march/vanskap.html

8 Hannah:

skriven

jag tycker att alla dina bilder är fina och tårtan ser jättefin ut.

9 linn:

skriven

Super fin. Du är riktigt duktig! :)

kram

10 ☆VERONICA☆:

skriven

så underbar tårta!

11 Nellie, Sara, Wilma:

skriven

Dina tårtor blir jätte fina och rosorna blev också väldigt fina. Vi tre tänkte att om du skulle vilja titta in lite på vår nya bakblogg en stund.

12 Agneta:

skriven

Allt blev fantastiskt fint. Du är så duktig. Jag hade kunnat tänka mig en sån här tårta till ett bröllop.

13 Tårtspecialisten - svar till allesammans:

skriven

Ett stort tack för era fina kommentarer, kära vänner! Utan er vore den här bloggen inte levande./Tårtspecialisten

14 mums familjen:

skriven

tycker dina foto e lika fina med enfärgad bakrund så som i vanlig miljö

15 Julia:

skriven

Vad fin!

16 Anonym:

skriven

Den här och roscupcakes hade jag velat ha! Fantastiska!

17 Cheap Nike Free:

skriven

A good article, worth sharing for you, see you your article to your future success believe a great help, hope to see more of you share good article, thank you for sharing

18 Maria:

skriven

Vilken härlig och vacker tårta =) Vilken tyll använder du när du spritsar rosorna?Kommentera här: