Presenter och cellofan!


Ibland när jag är bortbjuden till någon (eller bara vill ge en present till någon :-) ) så brukar jag slå in egna presentkorgar och ge bort.

Det är ju en lite mer personlig present (man kan ju som sagt välja innehållet själv, och efter tillfället), och rätt mysigt dessutom. Förstår inte varför, men jag kan tycka att halva nöjet är ju nästan också att slå in själva arrangemanget...? :-)
Nu senast gjorde jag iordning presentkorgen ni kan se på bilden till höger. Denna var till några vänner till familjen som - för ungefär två veckor sedan - fick en liten pojke (han var för övrigt så himla söööt att man bara ville spricka :-) ) och vi ville ju ge något litet (förutom bebisgrejer mamman fått vid en babyshower en månad tidigare) när vi kom och hälsade på. Denna gången fyllde jag korgen med en massa godsaker till föräldrarna. Lösgodis, fruktkarameller, kakor, te, ostbågar, en bebisleksak o sv. Man kan hitta på så mycket roligt ju.

Brukar ni slå in egna presenter med cellofanpapper och sånt?
Berätta gärna om era idéer!

USAgodis


För några veckor sedan fick jag chans att testa sortimentet från USAgodis som har ett väldigt stort sortiment utav godis - och andra läckerheter - från just USA. Man kan handla både via internet, eller direkt i deras butik på Upplandsgatan i Stockholm. Jag fick välja ut ett paket med sådant som jag tyckte intresserade mig och det fanns verkligen en massa godsaker som verkade spännande. Jag har aldrig tidigare ätit amerikanskt godis, men trots detta känner man ändå igen nästan alla namn på dessa godissorter, öh? Snacka om att vara något hjärntvättad utav den amerikanska kulturen... eller?! :-D

Mina vänner och de som känner mig (och då i synnerhet mina föräldrar som reser väldigt mycket...) vet att jag tycker att det är jättespännande med just konfektyrer och snacks ifrån andra länder. När mina föräldrar reser har jag alltid bett dem att köpa med något annorlunda och ätbart hem. När de kom hem från sin senaste resa i Indien hade de bl a köpt med sig ett paket ananaskakor (som verkligen var löjligt goda :-D ) och löste förpackat i en vacker träask. Det är så roligt med livsmedel från andra kulturer, tycker jag.

Har ni något favoritgodis/snacks från något annat land än Sverige?
Jag älskar en finsk liten pastill (?) som heter "Leijona" med smak utav TJÄRA! Både jag och mina systar är helt galna i detta. Hur konstigt det än låter, så är det i alla fall riktigt, riktigt gott... :-)

Till vänster och höger: Jag valde en förpackning med "Red velvet Cupcake Bites". Sjukt vilka roliga - och goda - små godisar de hittat på, därborta! Dessa små kulor var lite som att äta kakdeg, fast i godisform. Ni som följt min blogg sedan något år tillbaka kanske minns att jag en gång bakade en amerikansk tårta som just heter "Red velvet cake"? Tårtan och dess smaker är väldigt unika i sitt slag, med en blandning utav chokladsmak och färskost. (Svårt att beskriva smaken om man aldrig provat att äta "Red velvet" någongång, men väldigt gott är det i alla fall!)


Till vänster: Fantastiskt goda kakor, eller "Peanut butter cups" som de också kallas, i olika former. Det var små chokladbägare, fyllda med jordnötssmör och toppade med alltifrån chokladlinser till Oreo-aktiga kakor. Wow, haha. Till höger: En utav kakorna... in action. :-)


Detta var min absolut favorit, utav allting! Det var en liten förpackning innehållandes två "White Reesés Peanut Butter Cups". Herregud vilka goda...! Om det är något jag absolut hade kunnat tänka mig att köpa i framtiden, vore det sådana här. :-)


Till vänster: "Pop Rocks" är väl knappast sådär jätteovanliga i Sverige, eller? Jag har åtminstone ätit dessa flera gånger när jag var liten. Den rosa påsen hade smak utav bubbelgum (innehållet förvandlades till tuggummi när man tuggade...) och den röda påsen hade smak utav syrliga körsbär. Jag älskar allt som smakar både bubbelgum och körsbär, så båda smakerna var ju helt fantastiskt goda... :-) Till höger: "Cherryhead", små runda fruktgodisar med smak utav körsbär. Finns i en massa olika smaker (t ex gröna äpplen) hos USAgodis.se!


Till vänster och höger: Fick en förpackning (från samma tillverkare som "Red velvet Cupcake Bites") med "Cupcake Bites". Jag tyckte också dessa var goda, men jag kan tänka mig att dem inte går hem hos alla. Detta är verkligen ett speciellt godis, och smakar som sagt nästan som kakdeg! Något jag tyckte var lite roligt med denna godis var att det stod på förpackningen "With sprinkles" (Med strössel). Kan tänka mig att det där gjorde jättemycket eller...? Hahaha! :-D


Till vänster: Chokladdoppade "Jellybeans" med smak utav körsbär. Till höger: "Hershey's mr. Goodbar"! Gott, men jag tror inte detta slår Marabou... trots allt... :-) Något som jag dock blev förvånad över är att dessa chokladkakor ändå inte innehåller lika mycket "skräp" som svenska chokladkakor? Innehållsförteckningen (kollar alltid ganska noga på sådant) var hälften så lång som motsvarande svenska varianter.


Till vänster: "Skittles Riddles". Små tuggisar i olika färger där färgerna definitivt inte matchade smaken. Sjukt gott (och förvirrande, haha). Jag och några utav mina vänner som provsmakade lite utav godiset var överrens om att en ljusgrön godis var riktigt god. Man trodde att den skulle smaka äpple (eller något sådant), men den smakade vattenmelon! Supergott! Till höger: Wonka-godis! Känt från filmerna om "Kalle och chokladfabriken", förstås. De här små förpackningarna innehöll "Nerds". Vet att jag har ätit såna här godisar (inte samma namn och en heeelt annan förpackning) när jag var liten och jag älskade dem. Så det var lite nostalgiskt på något sätt att äta denna typ utav godis igen. Bäst gillade jag förpackningen till vänster... de var nämligen lite sura i smaken, och det älskar ju jag. :-)


Fick också en förpackning med en "Betty Crocker" browniemix. Denna har - tillsvidare - fått en hedersplats i skafferiet för att invänta rätt tillfälle till bakning. Lovar förstås att återkomma med en recension när jag har testat bakmixen.

Rosa Barbietårta


Här kommer några bilder (... och dessa några fler än förra :-D ) på Barbietårta nummer två, den rosa varianten. När jag gjorde en sån här tårta för andra gången kände jag mig lite varmare i kläderna och våga ta ut svängarna lite mer vad gällde dekorationen. Allt gick mycket enklare (och snabbare, också!) när jag gjorde denna tårtan - trots att den egentligen borde ha varit mer tidskrävande än den föregående varianten! Allt hänger troligtvis på att jag fick in snitsen bättre andra gången. Övning ger ju färdighet, sägs det. Och det är så sant! :-)

Jag valde att dekorera den rosa tårtan så att klänningen fick utseende utav att ha en underkjol. Det jag först gjorde var att skära till en "trekantig" bit, och fäste på tårtan. Därefter kavlade jag ut sugarpaste'n (stor och rund, som till "vanliga" tårtor) och skärde bort en lika stor, trekantig bit. Sedan placerade jag den över tårtan så att det skulle matcha in med "underkjolen", så att de hamnade på varandra kant i kant. Jag försökte att krusa till kjolen så att det skulle se lite mer levande ut, som riktig textil. Om jag lyckades eller inte; det får ni själva avgöra! :-)

Tårtan innehöll: Ljus tårtbotten, ahlgréns bilar-mousse, vanilkräm och marängsmörkräm. Dekorationen bestod utav sugarpaste. Tårtbrickan i guld kommer från Siluett Of Sweden.