Tårta med korgmönster

 
För ett litet tag sedan hade jag lovat att göra en tårta till min farmor Leila, som fyllt 75 år. Det fanns inget önskemål om hur tårtan skulle se ut så jag hade fria händer helt och hållet. Eftersom jag hade fullt upp den helgen ville  ag bara göra en "snabbtårta" och valet föll på att göra en spritsad tårta - helst helt utan sugarpaste! De går ju så snabbt att göra. Att vispa mousserna, samt fylla, täcka- och dekorera tårtan tog cirka 35-40 minuter, och det känns relativt snabbt för att vara en tårta! ;-)
 
Tårtan fyllde jag med b la blåbärsmousse (blåbären är plockade utav mina föräldrar ;-) ). På utsidan spritsade jag tårtan med mörk chokladmousse. "Rosorna" bestod utav en mousse gjord utav jordgubbsgodisar. Den blev lite grynig (vilket man kan se på bilderna om man tittar noga), men utöver detta gick det rätt bra ändå. Min syster Jennie älskade denna tårtan, och det hoppas jag att de övriga gästerna också gjorde. :-)
 
Av någon anledning kan jag bli lite lätt illamående utav chokladmousse utav alla slag, men jag vet att många älskar chokladmousse så det kändes trots allt som ett givet alternativ. I efterhand kan jag konstatera att det nog skulle bli ett mycket bättre (och snyggare) resultat om man spritsar "korgmönster" med någon slags smörkräm istället för en mousse baserad på grädde. Det blir lite kornigt när man spritsar med grädde - ni som testat vet nog vad jag pratar om! ;-) Helst hade jag också velat spritsa gröna blad (jag har en "bladtyll" hemma som ger en helt underbar effekt) men jag hade ingen mousse/kräm över så det fick jag helt enkelt hoppa över. Men det blev godkänt ändå, tycker jag. Vad tycker ni?