Recept: Glasskräm

 
Här kommer recept på en tårtfyllning som kallas för "glasskräm". Detta recept består huvudsakligen utav två bas-ingredienser, nämligen vispad grädde och marsánkräm. Fyllningen blir krämig och smakar ungefär som mjukglass, fast den är förstås inte kall och den smälter inte. :-) Detta är väldigt gott och enkelt att göra, och allt som oftast utgör glasskräm en utav mina standardfyllningar! Detta recept passar verkligen till alla slags fyllningar. Ni får ha lite tålamod med receptet, för jag följer aldrig något recept utan "höftar" fram mängder ingredienser från gång till gång.
 
Glasskräm
~  räcker som fyllning till ett lageri en tårtbotten
 
2-3 dl grädde
1 paket marsánkräm (som blandas med kall mjölk)
2-4 dl mjölk 
 
Gör såhär:
Vispa grädden ganska hårt. Blanda i mjölk i marsánkrämen till önskad mjuk/fast konsistens. Vispa marsánkrämen och grädden tillsammans - och den är klar att användas!
 
Tips!
Tänk på att marsánkrämen sväller under 10 minuter så vänta och se hur tjock den blir - ibland blir den tjockare än vad man tror.
 
1 Helena:

skriven

Den här fyllningen har jag använt så länge jag kan minns men bara kallat den för vaniljgrädde...:))

2 Jasemine:

skriven

Masallah till dig kära vän! Du är helt fantastisk grym ! Alltså jag har inga ord !blir så sugen på allt

3 Jasemine:

skriven

Masallah till dig kära vän! Du är helt fantastisk grym ! Alltså jag har inga ord !blir så sugen på allt

4 Ida K:

skriven

Hej! Jag har läst din blogg sida upp och sida ner nu och blir så himla inspirerad! Du är jätteduktig :) Tror du att den här glasskrämen går att spackla tårtan med istället för grädde, och vad skulle du rekommendera för fyllning till en tårta där ett lager ska smaka vit choklad? Alltså - skulle man kunna ha white chocolate frosting som fyllning i en tårta, eller finns det någon annan bra fyllning som smakar vit choklad som passar bra i tårta? Andra lagret ska vara hallon :)

Tack för en jättefin och inspirerande blogg! Kram.

Kommentera här: