Recept: Lakrits- och hallontårta med vitchokladganaché

 
Ber om ursäkt för dålig uppdatering, jag känner att jag har mycket att göra hemma med barnen och bloggandet blir lite lidande - tyvärr!
 
Men nu tänkte jag dela med mig utav bilder + recept på en tårta jag gjorde i helgen, nämligen en Lakrits- och hallontårta med vitchokladganaché (det vita längst upp).
Denna tårtan bjöd jag mina vänner på i helgen när vi träffades för att fika lite. Lakrits är dock verkligen en smaksak - antingen älskar man det, eller så gillar man det inte alls.Jag tycker dock att lakrits är jättegott och en söt/saltlakritsmousse är något utav det godaste jag vet!
 
  
 
 
Tårtan och dess fyllningar kan ni se recept på nedan genom att klicka vidare på länkarna:
 
Tårtbotten (Följ receptet här)
Lakritsmousse: (Följ receptet här)
Syrlig hallongrädde: (Följ receptet här)
Glasskräm: (Följ receptet här)
 
 Vitchokladganaché:
200 gram vitchoklad
cirka 0,5-1,5 dl vispgrädde
1 msk smör
 
Gör såhär:
Smält chokladen tillsammans med en klick smör på lägsta värmen i en kastrull. Rör om hela tiden så att inget bränns! Tillsätt sedan lite grädde åt gången, tills ganachén känns lite rinnigare och "smidigare" i konsistensen. Det skall inte heller vara för rinnigt! Häll sedan över chokladganachén på tårtan och ställ svalt i cirka fem minuter. Garnera avslutningsvis tårtan med färska hallon.
 
 
1 Helena:

skriven

Olala...där är den ju!!! Den ser så himla läcker ut:) Jag är inte så förtjust i lakrits men har du något annat tips påvad man kan matcha hallongrädden med?

Nu i dagarna har min bakmaskin gått varm och jag är lika lycklig varje gång jag startar den att jag har en sån underbar hjälpreda i köket :)) Ikväll gjorde jag en very chocolate cake med en mörk chokladganache. Kom på det nu att det hade varit bättre med en ljus...men done is done!

Kramar Helena

2 kiwiberries - tävling:

skriven

den tårtan ser så god ut, skulle gärna testa, men gillar inte alls lakrits så det får nog bli en version av den =)

3 Alexandra - Pysselmaniker:

skriven

Den ser och låter väldigt god! Hallon och lakrits är en kombination som i alla fall jag tycker är väldigt trevlig.

4 Saida:

skriven

Yummy..... Den var så god :) :)
Kraaaam

5 Sara:

skriven

Den ser helt fantastisk ut och vad slår kombinationen lakrits och hallon? Jag kan inte utläsa av beskrivningen hur du dekorerar tårtan. Den ser ut att vara brun under vitchokladganachén, trots att det är en ljus tårbotten...? Den ser helt perfekt ut på bilderna! :)

6 Minna:

skriven

Hej!
Jag undrar samma som Sara - vad är tårtan täckt med (under ganachen)? Den ser underbar ut!

7 Ella:

skriven

Hej! Kag undrar också vad tårtan är täckt med under ganachen, och glasskrämen vart har man den? :)

8 Sofie:

skriven

Hej!
Vad har du under den vita chokladen? Med vänlig hälsning, sofie

9 Sofia:

skriven

Hej!

Jag undrar också vad du har under den vita chokladen? Är det marsipan eller sockerpasta? Undrar även var du har glasskrämen. Tacksam för svar då jag hade tänkt baka denna fina tårta om 2 dagar :)

Kommentera här: