Tårta med korgmönster

 
För ett litet tag sedan hade jag lovat att göra en tårta till min farmor Leila, som fyllt 75 år. Det fanns inget önskemål om hur tårtan skulle se ut så jag hade fria händer helt och hållet. Eftersom jag hade fullt upp den helgen ville  ag bara göra en "snabbtårta" och valet föll på att göra en spritsad tårta - helst helt utan sugarpaste! De går ju så snabbt att göra. Att vispa mousserna, samt fylla, täcka- och dekorera tårtan tog cirka 35-40 minuter, och det känns relativt snabbt för att vara en tårta! ;-)
 
Tårtan fyllde jag med b la blåbärsmousse (blåbären är plockade utav mina föräldrar ;-) ). På utsidan spritsade jag tårtan med mörk chokladmousse. "Rosorna" bestod utav en mousse gjord utav jordgubbsgodisar. Den blev lite grynig (vilket man kan se på bilderna om man tittar noga), men utöver detta gick det rätt bra ändå. Min syster Jennie älskade denna tårtan, och det hoppas jag att de övriga gästerna också gjorde. :-)
 
Av någon anledning kan jag bli lite lätt illamående utav chokladmousse utav alla slag, men jag vet att många älskar chokladmousse så det kändes trots allt som ett givet alternativ. I efterhand kan jag konstatera att det nog skulle bli ett mycket bättre (och snyggare) resultat om man spritsar "korgmönster" med någon slags smörkräm istället för en mousse baserad på grädde. Det blir lite kornigt när man spritsar med grädde - ni som testat vet nog vad jag pratar om! ;-) Helst hade jag också velat spritsa gröna blad (jag har en "bladtyll" hemma som ger en helt underbar effekt) men jag hade ingen mousse/kräm över så det fick jag helt enkelt hoppa över. Men det blev godkänt ändå, tycker jag. Vad tycker ni?
 

1 kiwiberries - tävling:

skriven

sv: wa Aleikom as-Salam wa Rahmatollahi wa Barakatuh!

åh jazak Allahu khayran för din fina kommentar, blev så glad! <3 o vad glad jag blir att du också kikar in här ibland. själv älskar jag din blogg, mycket inspirerande och du verkar vara en fin syster!
och jag förstår absolut, ibland hinner man inte svara på kommentarer och det är ingen fara!

kramar!

2 J:

skriven

Jag tycker att tårtan blev helt otroligt fin! Måste verkligen träna på att jobba med spritsen, verkar som att möjligheterna är oändliga! Tycker verkligen om din blogg! :)

3 Helena:

skriven

Fantastikst vacker tårta! Du måste lära mig att spritsa snyggt:))
Kram fina du

4 Simone:

skriven

Hej.ja undrar om du skulle ha tid och göra 2 tårtor till tvillingar tills på lördag.går de får du gärna mejla mig.de är till en tjej som bor i gbg som behöver hjälp.hon har vänner som ska åka från jönkan så tänkte på dig direkt.
hoppas du kan.de är till på lördag,nu alltså
27/10

5 jessica:

skriven

du är GRYMT duktig på att göra fina tårtor! imponerad!

Kommentera här: