Cupcakes med jordnötssmör-frosting

 
Igår hade jag några kompisar här för lite torsdagsmys. Vi åt hemmagjorda hamburgare och till efterrätt hade jag passat på att göra några cupcakes som jag kunde bjuda på. Denna gången blev det chokladmuffins (en variant som man rör ihop i ett svep utan elvisp - smidigt) med jordnötssmör-frosting.
 
Cupcakes'en dekorerade jag med lite fint strössel och ett halvt, fyllt rullrån (märket "Bolero") med smak utav jordgubb. De kexen är så himla goda! I våran lokala mataffär finns dem dock bara i smakerna choklad och vanilj. Man hade ju kunnat drömma om att de skulle ha alla smakerna...
 
Om ni inte har testat att göra jordnötssmör-frosting tidigare så kan jag åtminstone rekommendera er att testa. Det är väldigt gott och dessutom väldigt LÄTT att göra! Frostingen blir väldigt krämig i konsistensen och det krävs bara tre ingredienser; Jordnöttsmör, smör och florsocker. Se mitt recept på jordnöttsmör-frosting efter bilderna. 
 
  
Till vänster: Det rosa tårtfatet komer från <La Shelf>, och passade perfekt till muffinsformarna. Till höger: De rosarandiga bakformarna kommer från <Partytajm> som har ett riktigt brett sortiment utav kalastillbehör och en del bakprodukter också. Dessa muffinsformar står stabila utan muffinsplåt i ugnen. Strössel från <LittleDessert>.
 
 
Jordnötssmör-frosting
 
150-200 gram smör
1/2 burk "Crystal" jordnötssmör (extra lent jordnötssmör)
2-4 dl florsocker
 
Gör såhär:
Låt smöret stå i rumstemperatur tills det blir mjukt. Vispa smöret med elvisp tills det smidigt. Tillsätt jordnötssmöret och blanda sedan i florsocker efter egen smak. Smaka av så det blir så som du vill ha det.
 
Tips!
Tillsätt 1-2 tsk vaniljsocker om du vill ha en mer framträdande vaniljsmak i frostingen. Jordnötssmör-frostingen är som allra godast när den fått stå ute i rumstemperatur (och inte är kraftigt nedkyld, då blir den ju lite mer hård i konsistensen) och blivit lite mjukare.
1 Elina:

skriven

Jordnöttssmör är väldigt gott så jag kan tänka mig att detta är super <3

Elina

2 Amani:

skriven

Mums, så fina och goda de såg ut! Din blogg är helt fantastisk, du gör helt underbara saker =)

Kommentera här: