Honungsmarinad med sambal oelek

 
Förra helgen premiärgrillade vi här hemma (fast på balkongen, och inte utomhus) och då gjorde jag en honungsmarinad med sambal oelek som blev jättegod. Marinaden använde jag till kycklingfilé, vilket jag tror är det mest ultimata men man kan säkerligen också använda den till annat kött också.
 
 
Tyvärr använder jag ju så sällan mått när jag lagar mat, så jag anger ungefärliga mått.Hoppas ni gillar receptet, glöm inte att testa detta nu när sommaren kommer. Det är riktigt gott!
 
 
Honungsmarinad med sambal oelek
 
3-5 msk honung 
2-4 msk kinesisk soya
3 msk sambal oelek
1 tsk svartpeppar
1-2 msk olja, t ex rapsolja
1/2 tsk grillkrydda eller allkrydda
4 pressade vitlöksklyftor eller 1 finriven "Solo"-vitlök
Gör såhär: 
Blanda alla ordentligt i en skål. Gnid in kycklingfiléer (eller annat valfritt kött) i marinaden och låt den marineras minst en halvtimme.
 
Tips!
Låt gärna marinaden stå i några timmar för den bästa smaken. Om du har t ex marinerade vitlöksklyftor hemma på burk, använd gärna lite olja från denna istället för en ännu godare och något intensivare smak. Om man vill ha en starkare marinad, häll på lite extra sambal oelek.
1 Nadira:

skriven

Tack så mycket! Längtat efter receptet sen jag såg det på din instagram.

Kram från Nadira

2 Angelica - Gravid ♥:

skriven

Sååå gott, ge mig köttet ;)

3 Aldina:

skriven

Så gott det ser ut! Sugen på att grilla massa kött nu :/

Kommentera här: