När Ramadan är slut

 
 
 När Ramadan (dv s; fastemånaden för muslimer) är slut kommer en högtid, eller fest, som kallas för Eid âl-Fîtr. Det är - som säkert många utav er läsare redan vet - en religiös högtid för muslimer, men den firas generellt sett också utav dem som inte är praktiserande.
 
För oss i familjen är Eid en självklar högtid, och det vi brukar fokusera på är att göra högtiden minnesvärd - och då framförallt för barnen! Det har blivit lite utav en familjetradition att göra ett tema-kalas för barnen, och detta året körde vi på ett kul "Muffinstema" (...min tanke att det skulle vara passande till både flickor och pojkar i åldern 2-9 år; eftersom barnens kusiner från Stockholm också var här och kalasade) och det verkade vara uppskattat av alla barnen! 
 
Vi gjorde det lite enklare (för oss vuxna) och serverade "bara" cupcakes, popcorn och saft vid bordet. Sedan lät vi barnen delta i ett spel/tävling där alla barnen - förstås - vann varsitt pris.  Efter det lät vi barnen stå i vanlig köordning för att få dra i varsitt snöre i en matchande muffinspinata - den spänningen varade dock inte särskilt länge för först ut i kön prickade in rätt snöre direkt... ;)
 
  
Till vänster: Alla barnkalasprodukter hittade jag på <Barnkalaset>, en webbutik som säljer just kalasgrejer. Det var lite svårt att välja bland alla roliga teman men jag försökte som sagt ändå välja ett mer "neutralt" tema som skulle passa till alla barnen, i olika åldrar. Klickade hem alltifrån serpentiner, ballonger, kalashattar, servetter och t om ett kakfat/cupcakesställ till cupcakesen i samma tema! :-) Till höger: Grön saft (!) och cupcakes i olika färger, matchande till temat förstås! Muffinsformarna kommer dock från bakshopen <LittleDessert>, som gjort en "nystart" i sin webshop - riktigt fräscht och många roliga nyheter.
 
 Ilyas, min äldsta son (närmast i bild) väntar tillsammans med sin kusin Nadir på att kalaset ska börja. -"När får vi äta?!" frågade dem några gånger, haha. Typiskt vuxna att alltid säga "Vänta, ska bara ta eeen till bild..."
 
 
 Hamza satt himla länge med sin mugg och bara drack, och drack. Efter ett tag förstod jag varför - sugröret var sönder och det kom ingen saft...
 
Söta muffinsljus, dessa också från <Barnkalaset>.
 
  
Till vänster: Precis efter kalasfikat så var det dags för ett spel/tävling - där det gällde att med förbundna ögon sätta dit varsitt klistermärke så nära som möjligt inom det streckade området. Om ni tittar på nummer "2", så ser ni att den kanske sitter lite VÄL misstänkt perfekt. Det visade sig att berörd tävande hade fuskat lite, haha...! Till höger: Priserna i tävlingen. Alla var inslagna i paket och den som fick bäst resultat i tävlingen fick välja paket först, tvåan fick välja därefter, o sv. Inte nog med detta så fick alla presenter senare också - efter att ha rensat en pinata på godis OCH efter att ha letat efter gömda godispåsar. Kul med kalas! :-)

Kommentera här: