Rosa tårta med marängsmörkräm

 
 
Här kommer lite bilder på ännu en tårta som - tack och lov - är väldigt lätt och behändig att göra. Frostingtekniken som ni kan se på bilden gör man enkelt genom att bara "svepa över" med spateln medans man täcker tårtan med det yttersta lagret; i detta fallet har jag använt  en marängsmörkräm (...jag älskar marängsmörkräm!)
Det är ju väldigt smidigt att täcka en tårta på detta sätt - det är snabbt och enkelt, och alla som har en vanlig stekspade/spatel hemma kan ju göra det! :-)
 
Många amerikanska tårtor och kakor utav lite lättare dekoration brukar ofta se ut såhär, det kanske ni har sett någongång? Jag är väldigt sugen på att göra snabba tårtor nuförtiden och ni har säkert sett att det har blivit väldigt mycket tårtor utan sugarpaste senaste tiden... dels beror det på att min sugarpaste är slut (jag har inte beställt någon ny på flera månader) och dels beror det på att jag tycker det är väldigt kul OCKSÅ att göra tårtor  utan sugarpaste. 
  
  
Till vänster: Jag är verkligen förtjust i de här vimplarna, från "Talking Tables" (finns att köpa hos Kitsch.se). Denna slinga består utav 16 st pappersvimplar med olika blommönster.. Även fast den är gjord i papper (lite mer skör än vimplar gjorda i t ex tyg) så ska jag vara väldigt försiktig med dessa så att jag kan använda dem fler gånger. Vimplar är ju så festligt och livar upp stämningen när det behövs! Till höger: Det vita tårt/kakfatet kommer från La Shelf.se. Den söta kakburken kommer från Truly Home.se, en fin webbutik som jag mycket starkt kan rekommendera att ni kikar in i! De har bl a massa fina plåtburkar i pastellfärger!
 
  
Tårtan består utav:
Ljus tårtbotten, vitchokladmousse, syrlig hallonmousse + hallon och rosa marängsmörkräm. Tårtan dekorerades med jordgubbar och gelébönor (från Jelly Belly) med smak utav kokos! MUMS är bara förnamnet!