Rosa tårta med marängsmörkräm

 
 
Här kommer lite bilder på ännu en tårta som - tack och lov - är väldigt lätt och behändig att göra. Frostingtekniken som ni kan se på bilden gör man enkelt genom att bara "svepa över" med spateln medans man täcker tårtan med det yttersta lagret; i detta fallet har jag använt  en marängsmörkräm (...jag älskar marängsmörkräm!)
Det är ju väldigt smidigt att täcka en tårta på detta sätt - det är snabbt och enkelt, och alla som har en vanlig stekspade/spatel hemma kan ju göra det! :-)
 
Många amerikanska tårtor och kakor utav lite lättare dekoration brukar ofta se ut såhär, det kanske ni har sett någongång? Jag är väldigt sugen på att göra snabba tårtor nuförtiden och ni har säkert sett att det har blivit väldigt mycket tårtor utan sugarpaste senaste tiden... dels beror det på att min sugarpaste är slut (jag har inte beställt någon ny på flera månader) och dels beror det på att jag tycker det är väldigt kul OCKSÅ att göra tårtor  utan sugarpaste. 
  
  
Till vänster: Jag är verkligen förtjust i de här vimplarna, från "Talking Tables" (finns att köpa hos Kitsch.se). Denna slinga består utav 16 st pappersvimplar med olika blommönster.. Även fast den är gjord i papper (lite mer skör än vimplar gjorda i t ex tyg) så ska jag vara väldigt försiktig med dessa så att jag kan använda dem fler gånger. Vimplar är ju så festligt och livar upp stämningen när det behövs! Till höger: Det vita tårt/kakfatet kommer från La Shelf.se. Den söta kakburken kommer från Truly Home.se, en fin webbutik som jag mycket starkt kan rekommendera att ni kikar in i! De har bl a massa fina plåtburkar i pastellfärger!
 
  
Tårtan består utav:
Ljus tårtbotten, vitchokladmousse, syrlig hallonmousse + hallon och rosa marängsmörkräm. Tårtan dekorerades med jordgubbar och gelébönor (från Jelly Belly) med smak utav kokos! MUMS är bara förnamnet!

Moussetårta med blåbär

 
 
Vi hade två paket jordgubbar i kylskåpet som jag gärna ville använda i något bakverk. Jag har haft ett halal-gelatin hemma (i pulverform) som jag fått av några kompisar som driver en islamisk webbutik. De frågade mig om jag ville testa ett sådant paket och se om det fungerade bra med gelatinet i bakverk. Och ja, det har fungerat jättebra! Inga konstigheter alls.
 
Jag ville testa att göra en moussetårta, och det är något som jag dessvärre inte riktigt tagit mig tid att göra tidigare - dels för att jag sällan arbetar med gelatin. Jag grävde lite i frysen och hittade blåbär hemma, handplockade förstås utav mina föräldrar. Alltid bra att ha lite naturliga godsaker i frysen... 
 
Hur som helst, så började jag med att göra en botten (som inte behöver gräddas i ugnen, och det är ju ganska skönt att slippa det) utab två paket Walker's "Belgian chocolate chunk biscuits" - extremt goda och smörsmakande kakor utav högsta kvalitét. Det jag gjorde var att mixa sönder kakorna, för att sedan blanda ut dem med en mängd smör så att man får en formbar deg som man sedan kan trycka ut i formen. Busenkelt och snabbgjort. Det tog ungefär en 1-2 timmar för moussen att stelna. Därefter hällde jag över lite chokladganaché (som blivit över efter banantårtan häromdagen) och dekorerade med de färska jordgubbarna samt lite vindruvor. Well, man tager vad man haver brukar det ju låta...?
 
 
Jag har fått tillfälle att också testa en väldigt praktisk springform (perfekt för just cheesecake's, tycker jag!
) från Cookstore.se som jag känner att jag kommer använda mycket flitigt. Något jag verkligen tycker är läckert är bakverk som är gjorda i fyrkantiga formar - det är ju lite mer ovanligt med sådana bakformar privat, utan något man snarare ser i restauranger och på caféer. Därför tycker jag att det känns lite lyxigare med en kaka bakad i kvadrat! :-)
 
  
Kakor, kakor, kakor! Men inte vilka som helst; Walkers är ju mästarnas mästare på färdigkakor och man hittar dem enbart i välsorterade affärer och i speciella te- och kaffesbutiker. Skotska Handelskompaniet är den svenska matvaruimportören utav dessa - och flera andra - kvalitetsprodukter från Storbritannien.
 
 Färdig moussetårta - vilken intensiv färg blåbärsmoussen fick! Tyvärr kanske jordgubbarna inte var lika intensiva i färgen... ;-)

Presentask till gästerna

 
 
Jag tänkte passa på att ge ett litet tips på en enkel sak som man kan göra för att skapa en oförglömlig kväll för sina gäster. Det jag brukar göra är att ordna små presentaskar (gärna i samma färg/tema som själva festen har) med ett trevligt innehåll till gästerna. Det blir ju lite utav ett minne - och visst är det kul att få en present även fast man är bortbjuden till någon annan?!
 
Jag har alla gånger fixat mina presentaskar från My Heart.se, som har många passande produkter (presentaskar, snören, innehåll och andra detaljer) till just detta. Jag blir som ett litet barn varje gång jag ser alla olika färger och utföranden på presentaskarna! Fantasin flödar varje gång, och jag får så många idéer. De flesta produkterna är visserligen inom bröllopskategorin - men så länge man har fantasti kan man ju använda sakerna till så mycket mer! Detta är tredje - eller kanske t om fjärde - gången som jag gör något liknande och det är definitivt INTE sista gången.
 
Är verkligen förtjust i dessa söta små presentaskar - och det finns ju ingen begränsning till när, var eller hur man kan använda dem.

 
Man kan ju t ex använda dem till dessa tillfällen:
 
Bröllop
Dop/Babyshower
Födelsedagskalas
Studentfesten
Middagsbjudningar
 
... eller som jag, som denna gången skall använda mina presentaskar till ett "Afternoon tea". Låter väl spännande, inte sant? Mer utav detta får ni dock se och läsa inom några veckor... 
 
 
 Eftersom jag ju skall anordna ett litet teparty i sann "Afternoon tea"-anda så vad passar då inte bättre, om att fylla presentaskarna med bl a Walkers Mini-shortbread? Dessa kakor finns att få tag på i välsorterade butiker, och i speciella te- och kaffeshoppar.
 

 Här är några utav de övriga detaljerna till mina presentaskar. Presentaskarna jag valde denna gången går i en gammelrosa, härlig ton.
 
    
Till vänster Söta tvålar (!) i form utav rosor. Helt klart för fina för att användas, men en söt och romantisk detalj i mina presentaskar! Till höger: En liten chokladbit i rosa papper är såklart också ett måste...
 
 
Innehållet i varje presentask bestod alltså utav en "Mini-shortbread"-kaka, en rostvål och ett chokladhjärta i fint papper.
 
    
Till vänster: Nästan alla gånger jag har gjort egna presentaskar har jag också använt rosenknoppar (kommer på "floristtråd", och kan böjas hur man vill) att fästa i snöret, längst uppe på presentaskarna. Det blir lite trevligare och ser så mycket vackrare ut! Dessa rosenknoppar (finns i massa olika färger och former) brukar jag klippa av och sedan "sticka in" florisstråden i själva rosetten. Till höger: Färdiga presentaskar. Übersött! I'm in love!
 
 
... och sist men inte minst: Ett stort tack till My Heart.se som alltid hjälper till att förverkliga mina presentidéer med sina fantastiska produkter!