Moussetårta med blåbär

 
 
Vi hade två paket jordgubbar i kylskåpet som jag gärna ville använda i något bakverk. Jag har haft ett halal-gelatin hemma (i pulverform) som jag fått av några kompisar som driver en islamisk webbutik. De frågade mig om jag ville testa ett sådant paket och se om det fungerade bra med gelatinet i bakverk. Och ja, det har fungerat jättebra! Inga konstigheter alls.
 
Jag ville testa att göra en moussetårta, och det är något som jag dessvärre inte riktigt tagit mig tid att göra tidigare - dels för att jag sällan arbetar med gelatin. Jag grävde lite i frysen och hittade blåbär hemma, handplockade förstås utav mina föräldrar. Alltid bra att ha lite naturliga godsaker i frysen... 
 
Hur som helst, så började jag med att göra en botten (som inte behöver gräddas i ugnen, och det är ju ganska skönt att slippa det) utab två paket Walker's "Belgian chocolate chunk biscuits" - extremt goda och smörsmakande kakor utav högsta kvalitét. Det jag gjorde var att mixa sönder kakorna, för att sedan blanda ut dem med en mängd smör så att man får en formbar deg som man sedan kan trycka ut i formen. Busenkelt och snabbgjort. Det tog ungefär en 1-2 timmar för moussen att stelna. Därefter hällde jag över lite chokladganaché (som blivit över efter banantårtan häromdagen) och dekorerade med de färska jordgubbarna samt lite vindruvor. Well, man tager vad man haver brukar det ju låta...?
 
 
Jag har fått tillfälle att också testa en väldigt praktisk springform (perfekt för just cheesecake's, tycker jag!
) från Cookstore.se som jag känner att jag kommer använda mycket flitigt. Något jag verkligen tycker är läckert är bakverk som är gjorda i fyrkantiga formar - det är ju lite mer ovanligt med sådana bakformar privat, utan något man snarare ser i restauranger och på caféer. Därför tycker jag att det känns lite lyxigare med en kaka bakad i kvadrat! :-)
 
  
Kakor, kakor, kakor! Men inte vilka som helst; Walkers är ju mästarnas mästare på färdigkakor och man hittar dem enbart i välsorterade affärer och i speciella te- och kaffesbutiker. Skotska Handelskompaniet är den svenska matvaruimportören utav dessa - och flera andra - kvalitetsprodukter från Storbritannien.
 
 Färdig moussetårta - vilken intensiv färg blåbärsmoussen fick! Tyvärr kanske jordgubbarna inte var lika intensiva i färgen... ;-)
1 Anna:

skriven

fantastiskt vad dina bakverk ser fantastiska ut! Önskar jag hade, bara en liten del av din kreativa ådra!

Kram

2 Emelie:

skriven

Den ser super god ut! Lyx att få egenplockade blåbär :)

3 Mia:

skriven

Den ser smarrrrig ut! Nyttigt med frukt också ;)

Kommentera här: