Recept: Pepparkaksmuffins med lingon

 
 
Idag fick jag ett litet "infall" att baka när jag plötsligt blev sugen på kombinationen lingon- och pepparkaka. Vad är då inte bättre att göra en form utav mjuk pepparkaka med lingon (japp, har gjort det innan och det är supergott)?! Tyvärr hade jag ingen lust att slänga ihop en hel kaka utan var hellre sugen på något i muffinsform så det fick helt enkelt bli lingonmuffins med lite pepparkakskryddor.
 
Det jag tycker är lite mysigt med dessa muffins är att de ALLTID blir lika fluffiga och fina, - varje gång! Jag har aldrig misslyckats med dessa och det är en sann glädje när man hittar ett så bra recept.
 
Testa gärna receptet och berätt hur det gick för er...? Jag tvivlar nästan på att man kan misslyckas med dessa i alla fall!
 
  
 
Pepparkaksmuffins med lingon
- 12 stycken normalstora muffins
 
125 g margarin
2 dl mjölk
2 ägg
2,5-3 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt 
2-4 msk pepparkakskrydda
1-2 dl frysta lingon (färska går också bra)
 
Gör såhär:
Smält margarinet och tillsätt sedan mjölken och äggen, och vispa ihop med en elvisp. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål vid sidan, och häll sedan i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll slutligen i lingonen och vispa på låg hastighet lite snabbt (vispa inte länge, då kan bären gå sönder). Häll smeten i muffinsformar, placerade i en muffinsplåt. Grädda muffinsen i mitten utav ugnen i 175 grader i cirka 25-30 minuter.

Tips!
Fyll muffinsen nästan hela vägen upp kanterna, detta är ingen smet som "pyser" över utan de växer endast på höjden. Jag har aldrig misslyckats med dessa muffins och tycker att receptet är jättebra!
Det går givetvis bra att byta ut ingredienserna, mot t ex enbart vaniljsocker (uteslut pepparkakskryddan) och frysta blåbär - det blir jättegott också!

Kommentera här: