Recept: Supersnabb mangoglass

Oftast gör vi mangomilkshake här hemma, gjord på enbart mjölk och mixad mango (som puré). Eller så äter vi frukten enbart som den är. Himla god!
Något jag testade att göra för ungefär två år sedan var att göra mangoglass. Då gjorde glassen helt från grunden med grädde, äggulor, mango och socker. Det blev gott men det tar förstås sin lilla tid att göra egen glass. Det orkade jag inte denna gången utan senast fuskade jag lite och köpte vanlig vaniljglass som jag tinade lite, och sedan mixade med mangopuré. Sedan ställde jag glasslådan i frysen igen ett par timmar och - voilá - så hade jag snabbt och lätt fixat egen mangoglass. Och resultatet blev riktigt lyckat trots fusket. Gott och svalkande. Kommer göra detta igen så fort jag får chansen.
Har ni smakat honungsmango någongång?
Godare frukt finns knappast inte :-)

Supersnabb mangoglass
1,5-2 liter vaniljglass
2 stora honungsmango
Gör såhär:
Tina vaniljglassen litegrann så att den är lite mjukare och smidig i konsistensen. Skala mangon och ta bort allt fruktkött och mixa med en stavmixer tills det blir en puré. Skopa över vaniljglassen i en stor skål och vispa den mjuk (ungefär som mjukglass) med en elvisp. Tillsätt mangopurén och vispa tills allt har blandats ordentligt. Häll glassen i en ren burk, eller häll tillbaka den i glasslådan och ställ i frysen ett par timmar så att glassen får "frysa till" sig igen. Servera sedan som vanlig glass.