Mjuk chokladkaka med Nöt-Crème

 
 
I skrivandes stund så inser jag att jag glömt att berätta en liten nyhet, nämligen att vi fått ett litet tillskott här i familjen - den 8:e juli föddes våran lilla dotter - och vårat efterlängtade tredje barn - Anisah! Det känns helt fantastiskt och verkligen jätteysigt (som ni säkert förstår) att ha en liten bebis hemma. Inget doftar eller känns bättre än att hålla en mjuk, gullig liten bebis i famnen. Hon är så underbar, våran lilla tjej 
 
Idag kom mina föräldrar (d vs barnens mormor och morfar) och hälsade på för första gången efter att ha kommit hem från en utomlandsresa. Jag hade mina föraningar om att de säkert skulle vilja komma och hälsa på så jag förberedde att baka en saftig chokladkaka - för "högst oväntat besök" liksom... ;-)
 
Som jag nästan kunde ana så ringde de framåt eftermiddagen och frågade NÄR de eventuellt kunde komma och hälsa på. Strax därefter dök dem upp och då stod kakan färdig på bordet. Som ni ser har jag också piffat upp den lite. Känner mig som en expert på att piffa upp tråkiga kakor, haha. Till detta använde jag <Nöt-Crème> som jag spacklade tårtan med, och sedan gjorde jag en enkel chokladganaché som jag hällde över tårtan. Några körsbär fick också vara med på toppen. Som ni förstår är ju detta ingen tårta - utan faktiskt en lite finare kaka.
 
 
Lite senare (efter att ha gjort två andra tårtor till ett event/middag i våran lokala moské) använde jag lite överbliven fyllning och spritsade på tårtan - se bilden ovan. Jag brukar alltid försöka att ta tillvara på rester/fyllningar som blir över när jag gjort en tårta. Tyvärr (?) har jag en tendens att alltid göra en aning för mycket fyllningarna... men det blir ju både på gott och ont, så att säga.
 
    
Till vänster: Till att spackla/täcka en kaka - eller tårta - likt denna gick det åt 2 burkar <Nöt-Créme>, från Printzells. Det är första gången jag använder Nöt-Crème till en tårta och jag blev riktigt, riktigt förtjust! Inte nog med att det är got - krämen var väldigt smidig att arbeta med och den stelnade "lagom" mycket i kylskåpstemperatur. Ett väldigt snabbt och smidigt sätt att spackla en tårta, då inget vispande och andra moment behövs. Gillade dessutom att kanterna blev riktigt skarpa med krämen, det hade jag inte riktigt väntat mig... :-) Till höger: Tårtfatet kommer från <Lilla Fabrik>.
 
 
1 Malin Olofsson:

skriven

Grattis till tillskottet :D Jag har två burkar nötcreme jag skulle behöva bli av med.. det här var ett bra tips.

2 Camilla:

skriven

Den ser ljuvligt god ut, och vacker att titta på!

3 Tant Otto:

skriven

Fina tårtor du gör..lite annorlunda stil än dem du gjorde för några år sedan. har du övergett sugarpaste helt?

Jag har en ny blogg nu
http://zebrasebra.wordpress.com

kram

Kommentera här: