Recept: Nyttig bananglass

 
 
 Jag måste medge att jag är lite trött på nästan all glass man köper från affären. Jag vet inte vad som har hänt mig men senaste året har jag börjat bli lite mer "känslig" mot sötsaker och kan inte äta det i samma mängd som förr. Inte för att jag inte kan, utan för att jag tycker att allt smakar så överdrivet och... äckligt sött! Tyvärr. Därför har jag börjat föredra att göra egen glass (...och ni, mina gamla och trogna läsare vet nog att jag gjorde rätt mycket egen glass för ett-två år sedan också... min glassmaskin har dock legat i ide sedan dess, men jag har plockat fram den igen!) och nästan alla recept jag följer - eller utvecklar själv - brukar jag föredra att använda en mindre mängd socker än vad som anges.
 
Här följer ett recept på en nyttig bananglass som i huvudsak egentligen bara består utav en ingrediens! Kan ni gissa vad, haha? Självklart är det banan! För er som inte visste är banan den ultimata frukten att göra en mjuk, krämig glass utav. Det enda man behöver göra är att lägga bananskivor (som legat i frysen i minst 4-5 timmar) i en mixer/blender och köra tills allt blandats till en mjuk, härligt krämig glass. Hur enkelt som helst, och gott blir det också!
 
Som sagt behöver man ju inte tillsätta några mer ingredienser (om man inte vill) till glassen, men jag föredrar att slänga i några matskedar jordnötssmör. Det blir verkligen gott, detta är en perfekt kombination smaker. Andra som kanske vill att ens glass ska vara lite mer sötsmakande kan tillsätta några teskedar honung - men jag tycker att bananerna är rätt söta i sig själva så jag kör hellre utan. Det är förstås en smaksak.
 
Se receptbeskrivningen på denna nyttiga bananglass lite längre ned, men först följer som vanligt lite bilder!
 
  
Nyhet från <Fitnessguru>, är väldigt förtjust i deras proteinbars! Detta är en ny smak, "Banana Chocolate" (17 gram protein per bar) och den smakar verkligen banan och choklad.
 
   
Till vänster: Krämig, supernyttig och framförallt god bananglass med jordnötssmör! Glassen är dekorerad med hackade bitar utav en "One Whey"-proteinbar från med den passande smaken utav... Banana Chocolate, haha! Blir lite festligare med glassen om man kan ha något tillbehör till, samtidigt som man fortfarande håller sig någorlunda nyttig. Till höger: Produkter (proteinbars och jordnötssmör) från <Fitnessguru>.
 
 
 
Nyttig bananglass
- 2 portioner
 
3 bananer
2-3 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
2 msk kokosolja (kan uteslutas)
 
Gör såhär:
Skiva bananerna i 1-cm tjocka skivor och lägg dem i frysen i minst 4-5 timmar (eller ännu hellre över natten). Lägg sedan bananskivorna i en mixer/blender och kör tills det blivit en mjuk, krämig glassliknande smet. 
Tillsätt eventuellt jordnöttsmör och kokosolja - om du vill - och servera direkt!
 
Tips!
Vill du kunna göra "glasskulor" utav glassen så lägg den färdiga smeten i en skål i ungefär 1-2 timmar efter att du mixat bananerna. 
1 Kaffehörnan:

skriven

Hej hopp bjuder du på tårta så bjuder jag på tårta

2 eLINA*:

skriven

jag har nu testat detta och ska säga att det var HIMLA gott! :) tack för inspo!

Kommentera här: