Piffa upp sockerkakan

 
 
"Ännu en frukttårta" - tänker ni säkert nu... men ja, det är precis vad det är. Eller nästan i alla fall. Detta är egentligen en helt vanlig sockerkaka (d vs ingen klassisk tårtbotten med olika fyllningar emellan lagren) som jag har spacklat med vitchokladsmörkräm och dekorerat med färska bär. Som ni förstår behöver det ju inte bli särskilt komplicerat för att göra ett bakverk lite lyxigare än vanligt. 
 
Alla bären (förutom körsbären) är plockade från mina föräldrars trädgård. Min mamma tycks nästan ha hur mycket jordgubbar som helst, det är lite lyxigt. Häromdagen plockade jag 3,5 kilo jordgubbar (... och några röda vinbär fick också följa med hem) och mer utav denna varan lär det förstås bli veckan framöver, också. Så himla härligt! Man får passa på att göra frukttårtor med sommarens bär så länge man har chansen. Hela vintern brukar jag längta efter tårtor dekorerade med jordgubbar så det gäller att ligga i medans man har chansen... ;-)
 
Vad är erat bästa knep för att piffa upp en helt vanlig sockerkaka?
 
Jag brukar oftast bara göra en enkel glasyr (eller ganaché) och hälla över kakan. Men denna gången testade jag att göra en smörkräm - med smak utav vitchoklad - till kakan och det tycker jag blev gott. Dessutom väldigt fräscht med de färska bären till.
 
  
1 Daniella 🌙:

skriven

Åh vad det ser gott ut! Har du tips på några veganska glasyrer?

2 Elina*:

skriven

Vad fint! ser ut som en tårta :) blev ju nästan det :) skulle inte ha ngt emot att smaka en sån här kaka :)

3 Bea:

skriven

Ser mumsigt ut som vanligt! ^^ Jag brukar koka ihop smör, vaniljsocker och mjölk. Dela på sockerkakan och häll över! Sätt ihop den igen och strö över florsocker ^^ Saftig sockerkaka har du sen! :)

4 Anonym:

skriven

Du är super mashaAllah !

Jag saknar såna bilder på skärda tårtor så att man får se hur dina mumsiga tårtor ser ut innefrån!

5 Anonym:

skriven

kan inte du visa hur du klär dina tårtor med smörkrämen så där fint?

6 En syster:

skriven

As salamo aleikom!! MashAllah du är så duktig i det du gör! Tänkte bara fråga om du någon gång kan tipsa om hur man har ordning och reda i köket, liksom visa hur du organiserar saker osv. Väldigt nyttig för en som ska gifta sig snart o flytta ut!

Sen undrar jag också, vilka ätbara färger för bakning använder du?

Tacksam för svar! :)

Kommentera här: