Recept: Perfekta vanilj- och hallonmuffins

 
 Här kommer receptet på ett par saftiga vanilj- och hallonmuffins, som alltid blir lika bra! Detta är en variant utav ett tidigare recept jag lagt ut (se här), men detta receptet har jag dock ändrat lite i smaken och innehållet. Principen och receptet är egentligen detsamma. Oftast när man gör muffins så brukar de ju bli lite "halvtråkiga", d vs inte så fina, höga och fluffiga som man ju helst önskar! Dessa muffins blir dock alltid jättefina och de jäser på höjden. Jag har heller aldrig varit med om att de rinner över formen under gräddning, och det är ju ett jättestort plus!
 
Rekommenderar verkligen dessa muffins varmt.  Se receptet nedan. 
 
  
 
Perfekta vanilj- och hallonmuffins
- 12 stycken normalstora muffins
 
125 gram margarin
2 ägg
2 dl mjölk
3,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt (kan uteslutas)
1-2 dl frysta hallon (färska går också bra)
 
Gör såhär:
Smält margarinet och tillsätt sedan mjölken och äggen, och vispa ihop med en elvisp. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål vid sidan, och häll sedan i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll slutligen i hallonen och vispa ordentlgit. Det gör inget att bären går sönder, det blir gott ändå när de "fördelar" sig mer i smeten. Häll smeten i muffinsformar, placerade i en muffinsplåt. Grädda muffinsen i mitten utav ugnen i 175 grader i cirka 25-30 minuter.
 
Tips!
Fyll muffinsen nästan till kanten utav formen. Försök gärna att fördela smeten som en liten "kulle" i muffinsformen (minimerar risken att den jäser över). Jag har aldrig misslyckats med dessa muffins och tycker att receptet är jättebra.
1 Annelie:

skriven

Låter jättegott och muffinsen ser jättegoda ut! =)

Kommentera här: