Snabbtårta med lättvisp

 
 
 Idag var det tänkt att jag skulle få lite besök utav några vänner och jag bestämde mig för att göra en chokladrulltårta, fylld med lättvisp och jordgubbsbitar. Just rulltårta är något jag upptäckt ganska nyligen (...ja, tro det eller ej - men min första rulltårta bakade jag för ungefär en månad sedan) och jag har blivit lite besatt utav detta busenkla och snabbgjorda bakverk. Jag har också upptäckt att Mildas visp med 20 % fett är helt underbar (nu låter detta säkert lite sponsrat men det är det INTE, haha) i sin konsistens och passar perfekt till att t ex fylla en rulltårta med.
 
Vanlig grädde har ju - efter en viss tid - en tendens att bli grynig och inte särskilt god efter några timmar i kylskåp. Mildas visp har däremot hållt sig jättefin och fräsch i flera dagar i kylskåp och den är väldigt mjuk, len och helt enkelt jättegod i konsistensen! Den blir som sagt inte alls sådär "grynig" som vanlig vispgrädde ju annars kan bli efter några timmar. Gillar den skarpt och rekommenderar den mycket varmt, testa i - eller till - bakverk om ni inte redan har gjor det!
 
Idag var det alltså meningen att jag skulle göra en rulltårta men när smeten redan var klar att stjälpas upp i en ugnsform så insåg jag att mitt bakplåtspapper var slut... jäklar! Fanns inte så mycket mer att göra än att hälla smeten rätt upp och ner i en smord och bröad bakform. Istället blev min rulltårta en liten snabbtårta med chokladbotten, fylld med endast EN fyllning (hade nämligen inte så mycket mer att välja emellan i skafferiet...) bestående utav en riktigt snabb chokladmousse! Chokladmoussen gjorde jag genom att smaksätta gräddvispen med vaniljsocker, lite florsocker och några matskedar O'boypulver. Det blev faktiskt riktigt gott och fräscht! Tårtan spacklades med vaniljvisp och dekorerades med lite färska jordgubbar.
 
Lätt och smidigt, och faktiskt riktigt gott! 
 
  
 Till vänster: Tårta... och några fusktulpaner. Håller sig garanterat lika fina året runt. Jag har inte så jättegröna fingrar, tyvärr. Till höger: Det röda tårt/kakfatet i plåt kommer från La Shelf. Det blev ju fin kontrast med denna (och jordgubbarna) till den i övrigt vita tårtan.
 
  
Tårtan innehöll: Chokladtårtbotten (egentligen smet till chokladrulltårta, men det är nästan samma mängd ingredienser så det blev i princip samma sak), ett lager enkel chokladmousse/visp och vaniljvisp. Dekorerad med jordgubbar.
1 Helena:

skriven

Tack så jättemycket för det trevliga besöket hos dig! Tårtan var supergod och det kan man varken ana i smak eller fint du dekorerat den. Så duktig du är<3
Bamsekram

2 Katarina:

skriven

Hej !
Har lite frågor angående Chaiglassen.
Ska det vara 5 dl grädde från början och ska man inte ta två hela Tonkabönor ? Två kryddmått verkar lite för lite, de ska ju vara i så kort stund. Sen står det att man ska ha vaniljsocker i glassen men ingen mängd. Däremot är det ju vaniljsocker i såsen.
Tacksam för svar.
Mvh Katarina.

3 Samira:

skriven

Hei finner ingen oppskrift på denne kaken

Kommentera här: