Proteinbrownies med jordnötssmör

 
 Idag har jag testat på att göra proteinbrownies, som verkligen är ett nyttigt alternativ till vanliga brownies. Jag har senaste tiden fått så mycket förfrågningar om nyttiga recept (som också lämpar sig för dem som t ex tränar) så jag kände att det var dags att i fortsättningen också börja att uppdatera med detta, lite då och då. Min man tränar mycket och är allmänt sett ganska nyttig utav sig (han gillar knappt sötsaker, överhuvudtaget), så för hans del tror jag också att detta kan bli lite lagom intressant och roligt.
 

 
Jag har fått möjlighet att testa på lite produkter från <Fitnessguru> och till dessa brownies använde jag särskilt två utav deras produkter:
 
"One Bake" - som är ett proteinpulver anpassat för höga temperaturer utan att denatureras. Det är alltså perfekt till bakning, om man vill göra något lite nyttigare.
 
"One Whey" - proteinpulver med snabbt upptag och god smak. Smaken jag använde till dessa denna gången var "Chocolate Hazelnut", som till viss del är sötad och alltså bidrog till lite sötma i dessa brownies.
 


Min vision - åtminstone när det gäller mig själv - är väl inte alltid att skapa 100 % nyttiga bakverk - men att göra bakverken nyttigare...
 
Men visst är det roligt om man kan skapa ett bakverk som verkligen är supernyttigt och gott samtidigt! Det är en riktig utmaning. Dessa brownies nedan innehåller inget vetemjöl och inget socker, men en mycket liten mängd osaltat smör. Smöret skulle jag nog säga är det enda onyttiga i dessa brownies. Istället för socker använde jag 1 dl "Stevia", som är ett naturligt sötningsmedel. Jag hade detta hemma och tänkte att det kunde bli bra, men sedan tidigare har jag inte varit förtjust i stevia överhuvudtaget och trots att det inte var en stor mängd så tog det över smaken lite för mycket. Den där eftersmaken är verkligen inget att leka med - i negativ bemärkelse, tyvärr.
 
I övrigt var brownies'en goda men jag tror att det hade blivit mycket godare att t ex använda mixade, naturliga dadlar så jag kommer att göra dessa brownies igen och istället använda dadlar för att söta kakan. Därför lägger jag inte ut något recept i detta inlägg, utan uppdaterar istället med det senare när jag hunnit uppgradera receptet utan äckligt stevia i! I övrigt är jag nöjd med mina brownies och min man tyckte att de var goda - vilket jag INTE trodde att han skulle tycka, tack vare stevia-eftersmaken! Men han kanske inte är lika kräsen som jag så länge det är übernyttigt... ;-)
 
Som sagt: JA TACK till nyttiga och proteinrika alternativ, men NEJ TACK till Stevia i fortsättningen!
 
  
Till vänster: I receptet till mina proteinrika och nyttiga brownies använde jag bl a "One bake", kokosnötolja och lite hackade proteinbar's (med smak utav "Chocolate crisp") som jag strödde över glasyren på brownies'en. Alla produkterna kommer från <Fitnessguru>. Till vänster: Glasyren innehåller till 90 % jordnötssmör utav fitnesstyp. Nyttigt alltså!
 
  
Till vänster: Färdiga proteinbrownies! Till höger: Såhär ser "One bake"-pulvret ut. I konsistensen påminner det om malda nötter - fast pulvret är förstås neutralt/smaklöst! Har någon utav er provat detta innan? Vad är erat favoritrecept i sådana fall? På förpackningen står det att man skall byta ut 1/3 av det vanliga vetemjölet emot detta för att göra bakverket nyttigare och mer proteinrikt. Låter bra tycker jag, oavsett om man är ett träningsfreak eller inte.
 
Överst på mina brownies (ovanpå glasyren) hackade jag två stycken "One Whey"-proteinbars med smak utav chokladkrisp. Dessa bars har väldigt högt proteininnehåll.
1 Martina :

skriven

Kan du skriva ut receptet lite mer ordentligt?

2 Tårtspecialisten - svar till Martina :

skriven

Jag skrev ju i inlägget varför jag inte gett ut receptet. Ännu.

/Tårtspecialisten

3 Lovisa:

skriven

Jag gillar och använder själv fitnessguru. Synd att man inte har råd med så mycket mer bara =( HAr aldrig varit ett fan av stevia jag heller.

4 Erika :

skriven

OMG vad fina!!! Ser så goda ut. :|

Kommentera här: