Recept: Kycklingwok med Fitnessnudlar®

Här kommer ytterligare ett matinlägg som hamnar under den nyttiga kategorin (...och jag hoppas innerligt att ni inte tröttnat totalt på detta - för det kommer att komma mer utav denna varan i fortsättningen också)! Idag bjuder jag på ett jättenkelt - och egentligen inte alls märkvärdigt - recept på en kycklingwok tillsammans med Fitnessnudlar! Jag har gjort ett snarlikt recept tidigare - då med strimlat nötkött - men detta är förstås ett nyttigare alternativ då det innehåller kyckling och kalorifria nudlar istället.
 
 
Kanske har ni någongång hört, läst om - eller t om smakat fitnessnudlar någongång? Det är en fiberrik produkt som har ätit i Asien i tusentals år. Den kommer från Konjacu-roten och är helt fri från kalorier (0 % kalorier!), kolhydrater, fett och andra tillsatser. Nudlarna finns att köpa hos <Fitnessguru>. Jag minns att jag läste en recension för ett tag sedan om fitnessnudlar där någon skrivit att de skulle vara rätt "slemmiga" i konsistensen och att de inte tagit upp någon smak alls utav den övriga maten.
 
Men efter att ha själv ha använt och tillagat nudlarna kan jag ju säga att jag absolut INTE håller med på den punkten! Nudlarna kan tyckas se slemmiga ut (?), och visst är de lite slemmiga när de kommer ut från förpackningen. Jag sköljde av nudlarna (som det faktiskt står på förpackningen att man skall göra...) och lät dem sedan stå och "droppa av" i ett durkslag i ungefär 10 minuter innan jag rörde ner dem i kycklingwoken.
 
Jag kan inget annat säga än att jag verkligen ÄLSKADE de här underbara nudlarna! De var helt klart över förväntan och jag kände att jag fick verkligen cravings på mer efter att ha ätit en portion. Wiho. Det är så uppenbart kul när man hittat ett nyttigt alternativ som man verkligen gillar på alla tänkbara sätt! Jag tyckte att nudlarna tog upp smak utav maten hur bra som helst! 
 
Läs mer under bilderna nedan för mer information! Recept finner ni längre ned.
 
   
Till vänster: Såhär ser nudlarna ut när de kommit ut från förpackningen. De påminner nästan lite om små bläckfiskar. Det jag gillade lite extra med dessa nudlar var att de - som ni kan se på bilden - är förpackade som små "knutar". Är man försiktig när man rör ner nudlarna i maten så löser inte knutarna upp sig. Jag tyckte att det var jättegott att låta dem vara såhär, och det gjorde det lätt att äta dem också! Personligen så tycker jag det kan bli lite "slabbigt" ibland med superlånga nudlar i wok, så detta var ju helt perfekt! LOVE IT! (Man kan ju förstås om man vill röra ut dem så att det blir som en vanlig nudelwok också). Till höger: Såhär ser förpackningarna ut. Nudlarna är färdiga att äta precis som de är, de behöver inte heller värmas om man inte vill. Jag använde två förpackningar nudlar (sammanlagt 400 gram) till denna maträtt, beräknat till cirka 4-5 portioner.
 
Woken är klar och nudlarna precis tillsatta. (Jag rörde om lite mer i efterhand så att de fick lite bättre färg och smak, vilket ni också kan se på bilderna nedan).
 
  
Till vänster: Kycklingwok + fitnessnudlar med en färsk sallad gjord på salladsblad, gurka och rostade pumpa/solrosfrön. Till detta serverade jag en liten vitlökssås vid sidan utav. Såsen är gjord utav kvarg, lättmajonnäs, vitlök och kryddor. Man kan använda vanlig yoghurt också om man vill istället för kvarg. Till höger: Supergoda nudlar och kycklingwok! :-)
  
 
Kycklingwok med fitnessnudlar
cirka 4-5 portioner
 
1-2 paket "Fitnessnudlar ®", á 200 gram / st
1 röd paprika
1 dl hackad purjolök
1 förpackning färska minimajs
400 gram valfria, frysta wokgrönsaker
kycklingfilé (mängd efter egen smak) + salt och peppar
1 grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
3-5 msk fisksås
2-3 msk kinesisk soya
1-2 dl vatten + 1 tsk maizena
 
Gör såhär:
Tina kycklingfiléerna och stek dem (gärna i kokosnötsolja) och krydda lite lätt på båda sidorna. Hacka paprikan  och purjolöken i tunna strimlor. Dela minimajsen i mitten och stek/woka alla grönsakerna (inklusive de frysta wokgrönsakerna) i en wokpanna. Blanda i fisksåsen och soyan och tillsätt en buljongtärning. Späd ut maizena i vatten och tillsätt sedan i wokpannan. Rör om ordentligt och krydda efter smak. Skölj fitnessnudlarna i ett durkslag och låt dem rinna av/torka till i ungefär 10 minuter. Tillsätt slutligen nudlarna och rör om ordentligt så att de får lite färg. Låt woken puttra i några minuter så att nudlarna hinner dra åt sig smak. Servera gärna tillsammans med sallad och/eller andra valfria tillbehör.
 
Tips!
Vill man göra det helt lätt för sig så kan man ju bara köpa en förpackning valfria wokgrönsaker (cirka 400-600 gram) och strunta i de extra grönsakerna i listan. Vill man göra maten riktigt nyttig så rekommenderar jag att man steker både kycklingfiléerna och grönsakerna i lite kokosnötolja istället för smör eller vanlig olja. Detta finns också att köpa hos <Fitnessguru>.
1 Karin:

skriven

Aldrig hört om fitnessnudlar, men det låter vettigt. Måste nog provas framöver.

Gillar din blogg, läser den varje dag.

Mvh Karin

2 Erika K:

skriven

Så smarrigt det är med wok =)

3 Denise :

skriven

Ser så grymt lockande ut :)

Kommentera här: