Recept: Smoothiedessert

 
 
Jag är barnsligt förtjust i smoothies sedan min mamma gjorde en till mig, för några år sedan. Jag var gravid då och hon tyckte att jag minsann behövde få i mig lite extra vitaminer (hihi). Det smoothie-receptet som min mamma alltid gör består utav fryst frukt (valfri sort - men oftast jordgubbar, hallon eller blåbär), en banan samt lite naturell yoghurt och juice. Jag tycker att det kan klassas som nyttigt så länge man väljer en färskpressad juice, eller pressar en apelsin själv.
 
 
Oftast när jag gör smoothie brukar jag dock ösa på lite extra med fryst frukt, så konsistensen blir tjockare och påminner om en sorbét - fast lite lösare i konsistensen! Som en smoothiedessert. Det är väldigt gott och simpelt! En hel banan i en smoothie blir förstås väldigt mättande så ibland kör jag något så enkelt som endast fryst frukt och lite färskpressad juice till. Något jag dock upptäckt senaste tiden som jag tycker är jättegott är att använda en skvätt "Aloe Vera"-dryck istället! Ni är säkert många därute som smakat <Aloe Vera drycken> och det har inte direkt undgått mig heller... jag älskar nämligen dessa, och då särskilt "originalsmaken" (finns ju en med gojibär också) med bara aloe vera.
 
Den med smak utav gojibär tycker jag dock passar lite extra bra till att göra en smoothiedessert. Den är lite mer syrligare i smaken och det tycker jag gör sig fint i en smoothie. Fördelen med att använda lite utav Aloe Vera-drycken i en smoothie är att de dels innehåller (...som ju sägs innehålla en massa näringsämnen, mineraler och vitaminer), och dels att den innehåller lite kalorier (35 kcal/100 ml - d vs mindre kalorier i än färskpressad juice). Sen är det ju fruktansvärt GOTT också men det tillhör ju en annan kategori, haha.
 
Gillar ni Aloe Vera-dryckerna? 
Min favorit är som sagt originalsmaken, men gillar också den med gojibär.
 
   
 
 
Smoothiedessert
cirka 1-2 portioner 
 
2,5 dl Aloe Vera "Gojibär"
2 dl frysta hallon
1 dl frysta/halvtinade jordgubbar
färska myntablad (kan uteslutas)
 
Gör såhär:
Mixa hallonen och jordgubbarna i en blender/mixer. Tillsätt vätskan och några färska myntablad. Mixa igen tills det blir en lite tjockare (men slät) konsistens. Servera i dessertglas/höga glas och garnera med färska myntablad.
 
Tips!
Vill man vara lite extra nyttig så kan man tillsätta lite fryst spenat i blandningen och mixa det slätt. Tack vare att det redan är så mycket frukt i smoothien tar inte spenaten över den söta smaken! På så sätt får man en ännu nyttigare smoothiedessert.
1 Ana:

skriven

Hittade precis hit från IG =)
Vad gott detta ser ut ! Kanon bra att det e nyttigt också ! Jag älskar aloe vera dryckerna men har aldrig sett att goji bär finns ? =) Tack för tips !

2 Valeria:

skriven

Wow! Låter gott. Ska testas. Den med goji är nämligen min favvo :-)

3 Erika K:

skriven

Mumsigt! Fina bilder.

4 Leila Muhammed:

skriven

Så gott! :)

Kommentera här: