Test: Eclairs av bakmix

 
Hej! Hoppas ni haft en skön helg hitills! Med oss är det bara bra.
 
Nästan varje helg kommer mina föräldrar hit och hälsar på, och jag försöker att alltid bjuda på fika. Det är så mysigt att sitta och dricka kaffe tillsammans. Idag testade jag på att göra Éclairs av en färdigmix, från <Pandurohobby>. Jag har gjort eclairs några gånger tidigare med eget recept (det hittar du genom att söka "Eclairs" i sökrutan här i bloggen - receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm, om jag inte minns fel), och det tycker jag har fungerat jättebra och faktiskt varit ganska lätt. Men tänkte att det kunde vara roligt att testa en färdigmix och valet föll på denna variant.
 
Denna bakmixen inneöll en mix för själva eclairsen (blanda bara med ljummet vatten), och en mix för frostingen, som också skulle blandas med vatten. Frostingen har naturell smak, och smakar precis som vanligt florsocker - men den stelnade snabbare än vanligt!
 


I paketet ingick detta:
Eclairsmix till cirka 24 st stora eclairs (jag gjorde nästan 40 stycken lite mindre istället)
Frostingmix (räckte till alla och 1/3 blev över)
Två påsar strössel (varav den ena hade en mild smak av anis - riktigt gott faktiskt, en fin smakbrytare!)
Engångsspritspåsar (var skönt att slänga påsarna efter användning - jag avskyr att tvätta spritspåsar...)
Tre stycken spritsar i plast
Blå, röd och gul karamellfärg
 
Jag använde den röda karamellfärgen för att färga frostingen rosa på några utav mina eclairs. Resten smaksatte jag med kakao, från eget skafferi. Den frostingen fick smak utav banan-choklad (då jag använde lite banansmak (från arom) i glasyren. Det smakade precis som bananasplit, riktigt lyckat! Mums! Jag tillsatte också banansmak i den rosa glasyren. De rosa eclairsen fyllde jag med glasskräm (hälften vispad grädde, hälften marsánkräm) och de bruna fyllde jag med chokladmousse.
 
Jag kan vara lite skeptisk till färdiga bakmixer men denna var riktigt bra. Dock kanske lite i dyraste laget (kostar 199 kronor), men den är till försäljning till extrapris just nu för 159 kronor - och det känns väl helt okej! Bl a så ingick det tre stycken spritsar - i plast, visserligen - som var rätt bra!
 
  
Till vänster: Lägg märke till tårtfatet på bilden - samma modell som på paketet (fast i rosa utförande istället för ljusblått - tårtfatet kommer från <La Shelf>, för er som inte vet). TIll höger: Eclairsmixen kan du köpa <här>.
 

Test: Cupcakesmix från Dr. Oetker

 
 
Idag har jag testat på att provbakafrån en "färdigmix", från märket Dr. Oetker. Jag fick detta hemskickat (med lite andra roliga tillbehör, såsom muffinsformar och strössel), i ett överraskningspaket från dem. De skickar paket lite då och då, och det är förstås både kul och tacksamt att få möjlighet att testa på sådana här nyheter. Tänkte att det kunde vara kul att testa detta (även fast jag kan vara lite anti halvfabrikat ibland), och muffinsen blev faktiskt rätt goda! Dr. Oetker skickade också med en frosting-mix, men eftersom denna innehöll gelatin ( - visserligen från nötkreatur, men vi avstår också ifrån detta eftersom vi är osäkra på om den är halâl eller inte) så använde jag inte den. Men faktiskt så hade jag ett "motsvarande" paket hemma med en gräddkrämsmix (också halvfabrikat) från Orienthuset i Göteborg, så jag använde denna också. Det är en sådan variant man bara vispar upp med kall mjölk - alltså samma idé som Dr. Oetkers produkt bygger på! Det stod att den också skulle vispas med kall mjölk.
 
Den där orientaliska gräddkrämen smakade väl sådär... väldigt syntetiskt. Inte riktigt min grej kanske. Jag är lite skeptisk till dessa pulverkrämer - det är ju så mycket godare med "riktiga" ingredienser. Men har man riktigt brådis så kanske det är bra?
 
Sett ur helheten tycker jag att Dr. Oetkers bakmix (muffins/cupcakemixen) var rätt god - för att vara halvfabrikat. Jag tycker dock att den känns lite onödig. Man blev tvungen att vispa muffinssmeten, och jag tänker att när man vill göra något enkelt för sig - och snabbt - så vill man ju slippa det där momentet med att släpa fram elvispen...? Men som sagt - smaken och resultatet var det inget fel på! Muffinsen gräddades jämnt och blev väldigt fina.
 
Vad tycker ni om sådana här färdiga bakpaket?
 
  
 Till vänster: Tårtfat (och glaskupa) från IB Laursen. Till höger: Muffinsformarna kommer från Partytajm. Strösslet är en produkt från Panduro.
 

Banan/chokladtårta

 
I helgen fick vi lite snabbvisit utav min svägerka från Stockholm, och vad är en mer perfekt ursäkt att få göra en tårta, än att man får gäster på besök?! Oftast när min svägerska och hennes familj kommer och hälsar på så är det ganska spontant, men eftersom jag i förväg visste att hon skulle komma så hade jag lite mer tid på mig att förbereda en tårta. Blir ju inte alltid att man hinner med att baka en massa när det är annat som måste förberedas (som att handla, förbereda mat och sådär) innan gästerna anländer. 
 
Denna gången gjorde jag en tårta innehållandes en ljus tårtbotten, fylld med vaniljgrädde (med skivade bananer på samma lager), O'boygrädde (så himla gott - blanda bara i valfri mängd O'boypulver i vispad grädde). Tårtan spacklade jag med marängsmörkräm som jag smaksatte med bananarom. Det rinnande gula överst på tårtan, det behöver ni knappast gissa vad det är va?! Chokladganaché, förstås! Gjord på vitchoklad, så kallade "Sweet melts". De finns i massa färger (den varianten jag använde var förstås gul - som ni kan se utav bilderna att döma) och kan köpas hos Panduro. Även det pastellfärgade strösslet jag använde som dekoration på tårtan kommer därifrån.
 
  
 
Till vänster: Tårtfatet kommer från IB Laursen, och kan bl a köpas i webbutiken Lilla Fabrik. Till höger: Gul "Sweet Melts" med vaniljsmak + strössel från Panduro.