Test: Eclairs av bakmix

 
Hej! Hoppas ni haft en skön helg hitills! Med oss är det bara bra.
 
Nästan varje helg kommer mina föräldrar hit och hälsar på, och jag försöker att alltid bjuda på fika. Det är så mysigt att sitta och dricka kaffe tillsammans. Idag testade jag på att göra Éclairs av en färdigmix, från <Pandurohobby>. Jag har gjort eclairs några gånger tidigare med eget recept (det hittar du genom att söka "Eclairs" i sökrutan här i bloggen - receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm, om jag inte minns fel), och det tycker jag har fungerat jättebra och faktiskt varit ganska lätt. Men tänkte att det kunde vara roligt att testa en färdigmix och valet föll på denna variant.
 
Denna bakmixen inneöll en mix för själva eclairsen (blanda bara med ljummet vatten), och en mix för frostingen, som också skulle blandas med vatten. Frostingen har naturell smak, och smakar precis som vanligt florsocker - men den stelnade snabbare än vanligt!
 


I paketet ingick detta:
Eclairsmix till cirka 24 st stora eclairs (jag gjorde nästan 40 stycken lite mindre istället)
Frostingmix (räckte till alla och 1/3 blev över)
Två påsar strössel (varav den ena hade en mild smak av anis - riktigt gott faktiskt, en fin smakbrytare!)
Engångsspritspåsar (var skönt att slänga påsarna efter användning - jag avskyr att tvätta spritspåsar...)
Tre stycken spritsar i plast
Blå, röd och gul karamellfärg
 
Jag använde den röda karamellfärgen för att färga frostingen rosa på några utav mina eclairs. Resten smaksatte jag med kakao, från eget skafferi. Den frostingen fick smak utav banan-choklad (då jag använde lite banansmak (från arom) i glasyren. Det smakade precis som bananasplit, riktigt lyckat! Mums! Jag tillsatte också banansmak i den rosa glasyren. De rosa eclairsen fyllde jag med glasskräm (hälften vispad grädde, hälften marsánkräm) och de bruna fyllde jag med chokladmousse.
 
Jag kan vara lite skeptisk till färdiga bakmixer men denna var riktigt bra. Dock kanske lite i dyraste laget (kostar 199 kronor), men den är till försäljning till extrapris just nu för 159 kronor - och det känns väl helt okej! Bl a så ingick det tre stycken spritsar - i plast, visserligen - som var rätt bra!
 
  
Till vänster: Lägg märke till tårtfatet på bilden - samma modell som på paketet (fast i rosa utförande istället för ljusblått - tårtfatet kommer från <La Shelf>, för er som inte vet). TIll höger: Eclairsmixen kan du köpa <här>.