Banan/chokladtårta

 
I helgen fick vi lite snabbvisit utav min svägerka från Stockholm, och vad är en mer perfekt ursäkt att få göra en tårta, än att man får gäster på besök?! Oftast när min svägerska och hennes familj kommer och hälsar på så är det ganska spontant, men eftersom jag i förväg visste att hon skulle komma så hade jag lite mer tid på mig att förbereda en tårta. Blir ju inte alltid att man hinner med att baka en massa när det är annat som måste förberedas (som att handla, förbereda mat och sådär) innan gästerna anländer. 
 
Denna gången gjorde jag en tårta innehållandes en ljus tårtbotten, fylld med vaniljgrädde (med skivade bananer på samma lager), O'boygrädde (så himla gott - blanda bara i valfri mängd O'boypulver i vispad grädde). Tårtan spacklade jag med marängsmörkräm som jag smaksatte med bananarom. Det rinnande gula överst på tårtan, det behöver ni knappast gissa vad det är va?! Chokladganaché, förstås! Gjord på vitchoklad, så kallade "Sweet melts". De finns i massa färger (den varianten jag använde var förstås gul - som ni kan se utav bilderna att döma) och kan köpas hos Panduro. Även det pastellfärgade strösslet jag använde som dekoration på tårtan kommer därifrån.
 
  
 
Till vänster: Tårtfatet kommer från IB Laursen, och kan bl a köpas i webbutiken Lilla Fabrik. Till höger: Gul "Sweet Melts" med vaniljsmak + strössel från Panduro.
 
1 Maher:

skriven

Wow! Perfekt! :)

2 Tant Otto:

skriven

Åh jisses vilken fin tårta..
Du slutar aldrig imponera på mig...
Snart går jag på kurs hos dig och lär mig lite nytt..
Kram

3 Mimmi:

skriven

Hej! Jag skulle hemskt gärna vilja ha receptet på tårtan om du vill dela med dig! :) Också håller sig bananerna sig fina när dom är i en tårta så om man gör tårtan dagen innan?

Med vänlig hälsning Mimmi

Kommentera här: