Test: Cupcakesmix från Dr. Oetker

 
 
Idag har jag testat på att provbakafrån en "färdigmix", från märket Dr. Oetker. Jag fick detta hemskickat (med lite andra roliga tillbehör, såsom muffinsformar och strössel), i ett överraskningspaket från dem. De skickar paket lite då och då, och det är förstås både kul och tacksamt att få möjlighet att testa på sådana här nyheter. Tänkte att det kunde vara kul att testa detta (även fast jag kan vara lite anti halvfabrikat ibland), och muffinsen blev faktiskt rätt goda! Dr. Oetker skickade också med en frosting-mix, men eftersom denna innehöll gelatin ( - visserligen från nötkreatur, men vi avstår också ifrån detta eftersom vi är osäkra på om den är halâl eller inte) så använde jag inte den. Men faktiskt så hade jag ett "motsvarande" paket hemma med en gräddkrämsmix (också halvfabrikat) från Orienthuset i Göteborg, så jag använde denna också. Det är en sådan variant man bara vispar upp med kall mjölk - alltså samma idé som Dr. Oetkers produkt bygger på! Det stod att den också skulle vispas med kall mjölk.
 
Den där orientaliska gräddkrämen smakade väl sådär... väldigt syntetiskt. Inte riktigt min grej kanske. Jag är lite skeptisk till dessa pulverkrämer - det är ju så mycket godare med "riktiga" ingredienser. Men har man riktigt brådis så kanske det är bra?
 
Sett ur helheten tycker jag att Dr. Oetkers bakmix (muffins/cupcakemixen) var rätt god - för att vara halvfabrikat. Jag tycker dock att den känns lite onödig. Man blev tvungen att vispa muffinssmeten, och jag tänker att när man vill göra något enkelt för sig - och snabbt - så vill man ju slippa det där momentet med att släpa fram elvispen...? Men som sagt - smaken och resultatet var det inget fel på! Muffinsen gräddades jämnt och blev väldigt fina.
 
Vad tycker ni om sådana här färdiga bakpaket?
 
  
 Till vänster: Tårtfat (och glaskupa) från IB Laursen. Till höger: Muffinsformarna kommer från Partytajm. Strösslet är en produkt från Panduro.
 
1 Pia:

skriven

Hej. Du skriver ofta om IB Laursens tårtfat. En fråga- har dem blivit lägre ? Min make hade sönder min älskade IB Laursen tårtfat ( vit) Jag letade o letade på nätet efter ett nytt. Jag fann ett och det kom hem. Men döm av min förvåning när det var mkt lägre än mitt gamla ( ca 1-2 år) Jag blev jätte besviken :-(. Har dem olika fat eller har dem aänkt höjden !! Har du hemma olika höjder ? Vänligen Pia

2 Hanna:

skriven

Jag är inte heller något stort fan av färdiga bakmixar. Eller helt ärligt har jag aldrig testat men dom känns inte bra. Jag föredrar hembakat :-) Men kul att få hemskickat produkter och få äran att testa. Det skulle jag också vilja ha ;-)

3 Jenny:

skriven

Jag har aldrig provat någon färdigmix, men kikat på dom flera gånger i affären. Men det slutar alltid med att jag bakar från grunden själv hemma istället :)

4 Camilla:

skriven

Fina ivf snällt av dem att skicka du får skriva lite snällt :)

Kommentera här: