Cakepops-tårta

 
Idag gjorde jag en "Cakepops"-tårta utav överblivna cakepops från gårdagens test-bakning. Jag hade lite annat som låg och skräpade i kylskåpet som jag försökte få användning utav - chokladganaché (så smidigt att man bara kan värma upp den i micron och använda den igen, om det blviit över) och grädde. Jag gav bort tårtan till några vänner till familjen, men troligtvis lär det bli mer tårtbakning igen i veckan då jag får lite gäster på bebisbesök. Blir nog skoj!

Vi hörs tills dess!

  
Till vänster: Tårtfat från serien "Mynte", IB Laursen. Tårtbrickan i guld kommer från Siluett. Till höger: Tårtan är spacklad med Nöt-Créme.

Tårtan innehåller en saftig chokladsockerkaka med pekannötter (med överdrag utav 70%-ig choklad). De hackade nötterna (naturella valnötter) och chokladhasselnötterna (längst upp på grädden) komer från Exotic Snacksliksom pekannötterna.
1 Daniella Chanelle:

skriven

Brukar du smaka på det du bakar?

2 Tårtspecialisten - svar till daniella caspian:

skriven

För det mesta gör jag väl det - eftersom jag i 90 % utav fallen bakar hem, till gäster och besökare, o sv.
Men denna gången smakade jag inte öht, eftersom tårtan var en "present" till några vänner till familjen. Men jag vet ungefär ändå hur den smakar, den innehåller ingredienser jag tidigare använt många gånger. :-)

Kram!

3 Helena:

skriven

Alltid fantastiska kreationer när du skapar tårtor! Mottagaren kan inte vara annat än lycklig:)) Kram

4 Camillasbakverk:

skriven

Dina bakverk ser alltid så välgjorda och fina ut!

5 Angelica, Sugar Me Sweet:

skriven

Åh, ser smaskigt ut :)

6 Linda:

skriven

Vilken vacker sida! Med sjukt många inspirerande recept, det får allt bli lite testande av några av dem här hemma! :)

7 Lotta (livet i Rom):

skriven

åååh vad gott

8 tove olsson:

skriven

Hej!
Vilken fin tårta! Hur får du dom där ränderna på kanten v tårtan? har sett att du gjort så på andra tårtor också..

mvh tove

Kommentera här: