Recept: Geisha Cookies Cake

 
 
 Har ni sett att Fazer (...som ju tillverkar en hel drös utav godsaker) har kommit med en nyhet; nämligen Geisha Chocolate Bisquits?! För alla som älskar den klassiska Geisha-chokladen har den absolut bästa, ultimata kakan kommit. Geisha kakorna är fyllda utav en mjuk hasselnötskräm, och jag som annars kan vara lite skeptisk till alla dessa "kaknyheter" i butik måste säga att de var SJUKT goda! Och ja - de smakar precis som chokladen! Jättegoda, utan att vara sådär tjaffsiga som en del kaknyheter tyvärr annars kan vara...

Jag brukar väldigt ofta få produktnyheter hemskickade från olika företag, och idag hade jag ett gäng Geishakakor som väntade på mig. Fick genast en idé om att göra en tårta/kaka med just detta temat.
 
Så detta recept - se nedan - är till alla Er som älskar Geisha! Hoppas ni gillar det!
 
  
Till vänster: Tårtfatet "Mynte" från <IB Laursen> i rosa färg. Är nog faktiskt mitt favorittårtfat, och visst har ni sett det många gånger innan...? Hihi. Strösslet (de vita stjärnorna) som ni kan se på bilden kommer från webbutiken <LittleDessert>, en favorit jag använder ganska sparsamt. Visst piggar lite strössel verkligen upp en tårta som denna? De små detaljerna gör skillnad! Till höger: Flaggor på pinne, från Talking Tables. Finns att köpa hos <Kitsch>. Sugrören kommer också därifrån. Muffinsformen kommer även denna från "Mynte"-serie, IB Laursen.
 
 
Geisha Cookies Cake
- 10-12 portioner
 
Chokladtårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
 
Geishamousse
3 dl grädde
150-180 gram Geishachoklad
 
Hallongrädde:
3 dl grädde
ca 2-3 dl frysta/halvtinade hallon
2-6 msk marsánpulver (efter behov och egen smak)
 
2-3 förpackningar Nöt-Créme
 
Chokladglasyr:
75 g smör/margarin
5 dl florsocker (mer kan behövas)
1/2 dl mjölk
1 msk kakao
 
Dekoration:
Strössel (kan uteslutas)
Geishakakor
Hackade hasselnötter/kokosflingor (eller vad du nu önskar)
 

 
 Gör chokkadtårtbottnen såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst (luftigt). Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål. Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. Smörj och bröa (gärna med mannagryn) en rund bakform med diameter cirka 20-23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-45 minuter. När tårtbottnen har svalnat, skär den i tre delar/lager.
 
Gör Geishamoussen såhär:
 Häll vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner. Sätt plattan på låg värme eller medelvärme, 2:an-3:an räcker. Rör om då och då, annars fastnar chokladen i bottnen och risken finns att det bränns vid. När all choklad har smält ordentligt, tag av kastrullen från värmen och ställ in blandningen i kylskåpet, i minst 6 timmar. Det absolut bästa är att låta den stå över natten (ett hett tips är alltså att förbereda moussen på kvällen, dagen innan man skall använda den). Vispa sedan moussen ganska hårt (!) som vanlig grädde, när den sedan skall användas - nästan all slags chokladmousse har dessvärre en tendens att liksom bli "mjuk" igen när den stått några timmar i kylen, färdigvispad.
 
 Gör hallongrädden såhär:
Vispa grädden hårt. Tillsätt frysta/halvtinade hallon och vispa tills hallonen "slagits" sönder (du kan mosa dem med elvispen innan du börjar vispa, om de är för hårda!) och grädden börjar att färgas rosa. Tillsätt några matskedar marsánpulver - efter egen smak - och vispa ordentligt. Grädden blir fastare ju mer marsánpulver du har hällt i, så börja med att tillsätta en mindre mängd först, och öka på i efterhand om det behövs! Ps! Tänk också på att marsánpulver också sväller lite extra efter några minuter - den kan verka jättelös i början för att sedan vara superfast efter en kort stund!
   
Montera tårtan såhär:
Lägg en (utav de tre) tårtbottnarna på ett tårtfat. Bred på ett lager Geishamousse och strö över skivade bananer på samma lager - om du vill. Lägg på nästa tårtbotten och bred på ett lager med hallongrädde. Lägg på den sista tårtbotten och bred över Nöt-Créme över hela tårtan. (Ps! Ett tips är att "arbeta" i krämen med en spatel innan du brer över den, annars kan den vara lite för hård! Det går också att micra en förpackning Nöt-Créme i 5 sekunder så blir den lite mjukare).
 Täck överdelen först, och gå sedan nedåt över kanten på tåtan. Använd en platt stekspade/palett och fixera finishen på tårtan. 
 
Gör chokladglasyren såhär:
Smält smöret på låg värme i en kastrull och låt det svalna. Vispa det slätt med florsocker, mjölk och kakao. Bred sedan försiktigt över glasyren på hela tårtand obsndifs.
 
Dekorera tårtan såhär:
Hacka 50 gram hasselnötter fint och dekorera tårtans nedersta kanter - om du vill. Det går också bra att använda kokosflingor till detta istället, så som jag gjorde enligt bilder ovan.
 Dekorera tårtan med Geishakakor och strössel - eller något annat om du vill!
1 s p i n d e l t j e j e n:

skriven

Bloggkärlek till dig :)
http://www.spindeltjejen.se/wordpress/?p=14478

2 ...:

skriven

mashaAllah va duktig du är , o mabrouk för lillan , Må allah bevara dig väl o barnen i den här livet o nästa InshaAllah , hoppas allt är bra med dig , salamoAleikom ! stort Kram :)

3 Malin Olofsson:

skriven

Åh vad gott :D

4 beatrice:

skriven

Använder du stora förpackningar med nötkräm?

5 M:

skriven

Salam wa alejkum syster, eid Mubarak :)hoppas att du hade en trevlig eid med familjen

Barak Allahu fiki för receptet, tårtan blev perfekt som eid tårta och hela familjen älskade den 😀

Kommentera här: