Test av Cakepop-maskin

 
 
Ni kommer väl ihåg när jag skrev om/nämnde att jag infört en ny kategori - Test & recension? Idag är det alltså dags igen för lite uppdatering igen, i denna kategorin!

Jag har fått tillfälle att komma över en Cakepop-maskin (eller kanske popcake-maskin - som faktiskt är den riktiga benämningen utav denna hushållsapparat) från C3 Scandinavian Lifestyle. Ni som både bakar själva (eller som bara läser bakbloggar) har säkert varit bekanta med cakepops redan för länge sedan! Cakepops är ett fantasifullt litet bakverk, och översätts till svenska ungefär som "kaka på pinne". Jag har faktiskt inte gjort cakepops sådär jätte-jättemånga gånger tidigare, kanske tre gånger? Då har jag dock inte gjort dessa med hjälp utav en smet som behöver in i ugnen, eller liknande, utan med ett recept som inte kräver någon gräddning. Ballerinakex, färskost och florsocker är allt som behövs. Allt krossas och blandas till en härlig smet, som rullas till en boll och placeras på en pinne - för att slutligen doppas i smält choklad. Hur gott som helst!
 
Idag var det alltså första gången som jag testade att göra "gräddade" cakepops, och då med hjälp utav Cakepop-maskinen. Maskinen finns i två olika färger - lila och rosa - och jag valde förstås... rosa! Ett lätt val. Favoritfärgen just nu! (Och det har jag min 2-månaders dotter att tacka för, så bedårande hon är, mitt lilla hjärta).
 
Att göra smeten och sedan grädda cakepops'en var hur smidigt som helst. Det tog nästan på pricken fem minuter att få mina cakepops färdiggräddade. När cakepopsen är färdiga så kan de ha lite ojämn färg - den undre halvan utav kakan blir mörkare än den övre delen. Antingen kan man vända på dem efter halva gräddningstiden, eller bara låta det vara som det är. Det är ju ändå inget som märks sedan när man doppar dem i glasyren!
Har man hällt i för mycket smet i formen så blir det en liten "kant" (ett slags överskott, alltså) utav smet i mitten utav cakepopsen. Detta kan man bara skrapa bort när de är färdiga! Det hände mig på några stycken, men det gick lätt bort. Det stod faktiskt några bra och tänkvärda tips i den medföljande receptboken som jag fick nytta utav, bl a att man skulle doppa klubbpinnen i glasyren INNAN man stoppade på en cakepop. Detta resultarade i ett cakepop'en fäste bättre på pinnen och gled inte runt. Smart faktiskt!
 
Jag personligen tycker faktiskt att detta var en lite rolig hushållsapparat, som höll vad den lovade. Inte en enda cakepop blev misslyckad! Denna maskinen är särskilt bra för dem som föredrar att äta cakepops i gräddad form, och som vill lägga minimalt med tid på att baka och hålla på att rulla för hand. Så denna "Cakepop/Popcake-maker" får 4/5 stjärnor utav mig.
 
 
  
Till Cakepop/Popcake-maskinen ingick klubbpinnar, ett klubbställ och en liten kokbok. Jag använde det färdiga receptet på cakepop-smet som fanns med i kokboken, och det fungerade utmärkt! Smeten var precis som vilket vanlig muffinssmet som helst, så jag tror att man inte behöver använda något specifikt "cakepoprecept" när man gör cakepops i maskinen. 
 
 
1 Daniella 🌙:

skriven

Vad låg priset på?

2 s p i n d e l t j e j e n:

skriven

Men åhhhh en sån där vill jag ha!! ;)

3 Sabina :

skriven

Så fiffigt

4 Helena:

skriven

Vad kul att få testa på en sån maskin! Jag tror dock inte det är något för mig som bara gör cake pops enstaka gånger. Sen tar det väldigt mycket plats i köket med alla maskiner till ditten och datten. Jag kommer fortsätta och rulla för hand och få dem så där charmigt olika i storlekarna men ändå mycket goda..hihi:)
Kram på dig fina! <3

5 C3 Scandinavian Lifestyle:

skriven

Hej,
Produkten finns att köpa på bland annat ICA och det rekommenderade priset är 399 kr. Vänliga hälsningar Sandra/C3

6 Marias Bakglädje:

skriven

Jag borde fasen skämmas - jag har ALDRIG gjort cakepops! :P

7 Mi:

skriven

Hej!
Gillar din sida! =)
En fråga till dig, jag använde min popcake maskin igår för första gången och så blev kakorna liksom sumpiga(inte muffins konsistens som jag har sett dom ska bli?) även en seg yta så jag fick sticka hål först innan jag kunde trycka i pinnarna. har du nåt tips? har du nåt bra recept som du använde?jag följde det recept jag fick med men det är ett annat märke än den du har.
tror du det funkar med vanligt muffinsrecept?

Mvh
Mi

Kommentera här: