Recept: Chocolate Chip Cookies

 
Det finns en hel uppsjö utav "Cookies"-recept på nätet och det är lite svårt att välja vilket recept man skall använda sig utav. Detta är dock ett utav mina favoritrecept och jag gillar utseendet kakorna får - och smaken förstås! De känns klassiska och jag gillar att de inte blir för tjocka heller. 
 
Kakdegen har jag förberet i min Ankarsrum assistent, vilket ju passade lite extra lägligt eftersom min vanliga elvisp gick sönder förra veckan...
 
Idag insåg jag verkligen hur skönt det är att ha händerna fria när man bakar. Har nog faktiskt aldrig riktigt känt det, sådär "på riktigt" tidigare även fast jag faktiskt har haft en och annan hushållsassistent i min ägo. Idag när jag bakade hände också en sådan där sak som man bara känner att man likaväl kan slänga degen för att allt gått åt skogen. Det fattades 1 dl mjöl (vilket egentligen inte är så mycket) till degen och jag kände att jag var tvungen att ersätta det med något. Det enda lämpliga hemma som fanns var kikärtsmjöl! Jag chansade och använde det. Degen smakade verkligen VIDRIGT (!) och jag hade mycket god lust att slänga alltihopa på stört. Men jag gräddade kakorna och när de var färdiga smakade de... verkligen jättegott! Det trodde jag aldrig! De blev liksom lite "nötaktiga" i smaken.
 
Ingen kunde väl ana att det fanns kikärtsmjöl i kakorna!
 
  
Detaljer från <IB Laursen>
 
 
 
 
Chocolate Chip Cookies
- cirka 24 stora kakor
 
175 gram smör/margarin
3,5 dl socker
1 ägg + 1 äggula
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk V-Sell vaniljpulver
150 gram 70 % mörkchoklad
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa sedan smöret och sockret tills det blir poröst. Tillsätt sedan övriga ingredienser, förutom chokladen. Grovhacka chokladen och blanda sedan i den i smeten. Klicka ut smeten på en smord plåt (eller bakplåtspapper) med MYCKET mellanrum! (Jag la 12 kakor på första plåten och det var alldeles för mycket... 6-9 stycken kakor på samma plåt räcker!). Grädda i mitten utav ugnen 15-17 minuter.
 
Tips!
Kakorna verkar väldigt mjuka när de precis kommer ut ur ugnen - när de har svalnat blir de hårdare! Man kan tillsätta lite vad man själv önskar i degen. Kakao (för chokladsmak på kakorna), Smarties/Nonstop och liknande.
1 Tant Otto:

skriven

Åh Malin så gott det ser ut! Blir alltid lika inspirerad av dig då jag kikar in hos dig! Nu blir jag gottesugen :)
kram

2 Karin:

skriven

Finns inget godare än sega chokladiga chocolate chip cookies...!

3 Sofie Eklund:

skriven

Ska pröva baka dessa! :)

Kommentera här: