Hur man gör "ränder" på tårtor

 
Jag har nu fått frågan väldigt många gånger, hur man gör "ränder" på tårtor?
 
Det är väldigt enkelt att göra dessa ränder, det är något man gör med hjälp utav en tårtkam, eller dekoreringskam som det också kallas. Man kan göra ränderna längs hela tårtan (som jag ju oftast gör), eller såhär som på bilden nedan. Då drog jag tårtkammen nerifrån och upp - halvvägs - längs tårtan och fick då en annan typ av ränder.
 
Den mest prisvärda dekoreringskammen jag har är en variant som kommer från IKEA. Den kommer i ett dekoreringsset (som jag tror det kallas), "DRÖMMAR" heter den och innehöll bl a också en tårtsåg samt ett dekoreringsset med spritspåse i tyg och tyllar. Tyvärr måste jag säga att både spritspåsen och tyllarna är totalt värdelösa, så dem kan ni slänga direkt om ni väljer att köpa detta set...! Spritspåsen läcker sjukt mycket (inte fel på min spritspåse, utan alla jag känner som testat denna hatar den...) och jag undrar ibland om personen som designade den möjligtvis hatar att baka? Riktigt idiotiskt redskap.
 
Däremot tycker jag tårtkammen (som har 4 olika sidor/mönster) är riktigt bra, så de 49 kronor som setet kostar är det ändå värt - och då BARA för kammens skull!
 
1 Eva:

skriven

Vad fin!!

2 Ella T:

skriven

Jättefin tårta, recept? :-)

3 Hanna:

skriven

Tycker detsamma om spritspåsarna. Hade nog mer cupcakefrosting i händerna än vad som hamnade på muffinsen :)

4 Helena:

skriven

Vad fint det är med dessa ränder på tårtan. Jag tror också jag en gång köpte detta värdelösa set och måste leta och se om jag har kammen kvar.

Kramar <3

5 Anonym:

skriven

Jag köpte detta set igår. Hur värdelöst som helst! Grädden vattnade sig genom påsen och det droppade ner på kakan! Dessutom luktade grädden illa efteråt! Men kammen var bra!

6 Viktoria:

skriven

Jag har också köpt det där setet och slängde spritspåse och tyllar efter att ha provat en gång.

Kommentera här: