Wonton soppa

 
Jag älskar olika typer utav soppa (särskilt på hösten och vintern!) och för ungefär två år sedan åt jag en jättegod soppa hemma hos en vän. Det var små knyten som flöt runt i en buljongsoppa, och inuti knytena fanns det bitar utav kyckling, räkor och färska champinjoner. Så gott det var! Jag fick veta att det var en kinesisk soppa som kallas för "Wonton", (vilket betyder ungefär att "svälja ett moln" - och det är väl lite så det känns när man sväljer de goda knytena) men jag frågade aldrig efter receptet, och det föll senare i glömska. Men trots det har jag aldrig glömt hur GOD denna soppan var och vilken god konsistens på allting.
 
Ursprungligen är en vanlig ingrediens i denna soppan fläskkött. Men eftersom vi inte äter detta så använde jag kyckling och räkor istället, precis så som det var när jag åt detta första gången. 
 
Man kan använda färdigköpta blad och göra knytena utav, men jag hade dock varken tid eller lust att gå och handla detta så jag gjorde deg hemma själv. Det var väldigt lätt att göra degen och det tog bara 5-10 minuter. Recept kommer inom kort...
 
  
1 Malin Wederberg:

skriven

Mums :D

2 Helenas Söta:

skriven

Den ser ju helt galet god ut!!! Vilken festtårta och magiskt vacker är den också:) Du är fantastiskt duktig!
Jag hoppas komma till Jönköping snart under våren. Då får vi ses och äta tårta:)

Sv; Visst är det roligt med barns fantasi. Jag började tycka synd om hästarna som skulle åka till slakt, men de hade blivit för gamla sa Zion...haha!

Kramar

3 nina:

skriven

Du får gärna dela med dig av receptet på vad som verkar vara en riktigt god soppa :D
häls Nina

Kommentera här: