Recept: Lyxshake Äppelpaj

 
Har ni makat den nya lyxshaken som finns hos Max (hamburgerrestaurangen), med smak utav äppelpaj? Den är helt awesome. Jag personligen älskar typ alla sorterna som de har, allra mest jordgubbsmaken och tidigare har jag gjort en re-make utav den och det receptet kan ni finna <HÄR>. Den smakar faktiskt väldigt likt (!) den riktiga jordgubbsshaken men den är typ fem gånger så billig när man gör den hemma själv. ;-)
 
Om ni har äppelpaj över någongång efter en dag utav bakning så ställ den i kylen över natten - använd den nästa dag till att göra en lyxshake med smak utav äppelpaj. Blev faktiskt riktigt gott, ni måste testa!
 
  
Tavla, assiett och snöre från <IB Laursen>
 
Lyxshake Äppelpaj
cirka 1-2 portioner
 
2-4 msk kall äppelpaj (i större "bitar")
4 skopor vaniljglass
1/2-1 tsk kanelpulver
1 dl mjölk + en skvätt grädde
kolasås
spraygrädde
 
Gör såhär:
Mixa (jag använde stavmixer) vaniljglass, mjölk och grädde i en skål. Blanda tills det blir en tjock, slät smet. Blanda försiktigt i lite kanelpulver, och tillsätt sedan äppelpajen efter smak. Blanda försiktigt. Dekorera milkshakeglaset litegrann med kolasås på tub. Servera milkshaken i höga glas och spraya över valfri mängd spraygrädde + pudra över lite kanelpulver.

Custardpudding och Eid-dekorationer

 
 Snart närmar sig Eid al-fîtr, högtiden efter Ramadan, som firas utav muslimer. Till detta förbereder vi här hemma ett stort kalas till barnen och det är förstås en utav höjdpunkterna på hela året. Ni kanske har lagt märke till att ni kanske nästan aldrig har sett några födelsedagskalas här? Vi har valt att ta avstånd från att fira födelsedagar här hemma (...men respekterar såklart alla andra som vill göra det!) och satsar istället på Eid (som inträffar vid två olika tillfällen per år) till barnen - något som uppskattas stort, såklart. Våra ungar börjar bli lite större nu och de är i precis den där åldern då de börjar uppskatta alla förberedelser inför högtider. Ni vet, när man räknar dagarna, pyntar hemma och förbereder annat smått och gott. Jag vet inte hur länge de har frågat att: "Hur långt är det kvaaar till Eid?", haha! 
 
Detta året ska vi ha ett cirkus/karnevaltema på kalaset och ni ska få se vilket roligt kalasbord jag har planerat, med massa goda tilltugg.
 
Vilken högtid på året är störst för er?
 
Häromdagen gjorde jag en "Custardpudding", något jag alltid brukar göra när jag har fyllningar över efter att ha gjort en - eller flera - tårtor. Jag använder alltid den resterande fyllning och gör puddingen.
Läs mer om den <här> och se receptet!
 
  
Måste tipsa om dessa Eid-dekorationer, som jag fått från webbutiken <Future Ummah>. En annan modell har jag visat i ett tidigare inlägg - det finns flera olika varianter och utföranden på deras hemsida som passar perfekt till att dekorera hemmet (och bakverken) med. På bilden till höger är det alltså "cupakewrappers" med Eid-tema. Varje Eid brukar jag göra flera tårtor och dela ut till våra grannar, så detta året tänkte jag göra samma sak och kanske sticka ner en "Happy Eid"-pinne i varje. 
Halal marshmallows från <Sweeto>. Finns att köpa på Orienthuset i Göteborg. Har sett dem på några andra ställen också i Sverige, bl a i Malmö och Stockholm.

Bloggdesign?

Ursäkta röran här inne!
 
Just nu håller jag på att designa om och kommer att förändra utseendet lite på hemsidan. Detsamma gäller även hos mig inne på Inredningstipset.se.
 
Är du själv bloggare och intresserad utav att beställa en skräddarsydd design?
Jag designar bloggar (endast i formatet hos blogg.se) i främst romantisk stil, men kan göra mycket mer också såklart. Är du intresserad utav att köpa en bloggdesign utav mig så kontakta mig på tartspecialisten@live.se.