Custardpudding och Eid-dekorationer

 
 Snart närmar sig Eid al-fîtr, högtiden efter Ramadan, som firas utav muslimer. Till detta förbereder vi här hemma ett stort kalas till barnen och det är förstås en utav höjdpunkterna på hela året. Ni kanske har lagt märke till att ni kanske nästan aldrig har sett några födelsedagskalas här? Vi har valt att ta avstånd från att fira födelsedagar här hemma (...men respekterar såklart alla andra som vill göra det!) och satsar istället på Eid (som inträffar vid två olika tillfällen per år) till barnen - något som uppskattas stort, såklart. Våra ungar börjar bli lite större nu och de är i precis den där åldern då de börjar uppskatta alla förberedelser inför högtider. Ni vet, när man räknar dagarna, pyntar hemma och förbereder annat smått och gott. Jag vet inte hur länge de har frågat att: "Hur långt är det kvaaar till Eid?", haha! 
 
Detta året ska vi ha ett cirkus/karnevaltema på kalaset och ni ska få se vilket roligt kalasbord jag har planerat, med massa goda tilltugg.
 
Vilken högtid på året är störst för er?
 
Häromdagen gjorde jag en "Custardpudding", något jag alltid brukar göra när jag har fyllningar över efter att ha gjort en - eller flera - tårtor. Jag använder alltid den resterande fyllning och gör puddingen.
Läs mer om den <här> och se receptet!
 
  
Måste tipsa om dessa Eid-dekorationer, som jag fått från webbutiken <Future Ummah>. En annan modell har jag visat i ett tidigare inlägg - det finns flera olika varianter och utföranden på deras hemsida som passar perfekt till att dekorera hemmet (och bakverken) med. På bilden till höger är det alltså "cupakewrappers" med Eid-tema. Varje Eid brukar jag göra flera tårtor och dela ut till våra grannar, så detta året tänkte jag göra samma sak och kanske sticka ner en "Happy Eid"-pinne i varje. 
Halal marshmallows från <Sweeto>. Finns att köpa på Orienthuset i Göteborg. Har sett dem på några andra ställen också i Sverige, bl a i Malmö och Stockholm.
1 meh.blo.gg:

skriven

Vi föröker uppmärksamma de flesta svenska högtider och traditioner men julen är nog den som planeras och förbereds mest. Utan kristna inslag dock, vi firar av tradition även om jag brukar berätta för barnen varför det firas etc.

2 Tårtspecialisten - sar till madde:

skriven

Visst är det såklart många som firar bara för att det är "kul", men det tycker jag kan bidra lite att berätta för barnen hur - och varför - man gör det! :-)

3 Eva:

skriven

Hej! Jag vann en prenumeration på vego-tidning, men den har inte dykt upp än! Med vänlig hälsning, Eva

Kommentera här: