Chocolate & Fruit Cake

 
Hej, hoppas att ni allesammans mår bra! Jag mår prima. Vi har haft gäster i helgen (ända tills idag), svägerskan och hennes familj har varit här och vi har haft det väldigt mysigt och mycket roligt. Jag har haft lite extra mycket att göra senaste tiden, och har därför inte riktigt haft tid att varken blogga... eller baka, som ni säkert förstår.
 
Jag har ett litet projekt på gång (som ni kommer få läsa mer om framöver) som tar upp en del utav min tid, just nu. Det kommer bli bättre med det men just nu är jag som sagt... lite mer upptagen än vanligt. :-)
 
Tårtan jag visar er idag kommer jag tyvärr inte dela med mig receptet utav, varför? Jo, för att det verkligen inte är någon märkvärdig tårta eller speciella fyllningar! Bara en vanlig tårta innehållandes mycket choklad. Den innehöll chokladtårtbotten, chokladmousse, vaniljgrädde (med skivade bananer på samma lager) och chokladsmörkräm innehållandes riktig, smält choklad. Och så en massa färska bär på det förstås. En lite piffig grej dock var att jag gjorde chokladskålar på tårtan som jag placerade bären i. Dessa gör man enkelt genom att blåsa upp en ballong/ballonger, och doppa dem i smält choklad. Man ställer "skålarna" på ett kallt underlag och sedan in i frysen ungefär 30-60 minuter och sedan tar man försiktigt bort ballongerna - *tada* - så har man jättefina små skålar...!
 
Minns att jag sett detta någonstans men kunde först inte minnas varifrån - ända tills min andra svägerska i England påminde mig om att det ju var via HENNE jag sett dem, haha! Helt riktigt, hon hade lagt ut en bild på instagram och visade sina chokladskålar för några veckor sedan.
 
Själva idéen med de tre skålarna fick jag egentligen dock efter att ha sett en deltagare i "Hela England bakar" göra en liknande tårta med chokladskålar på. Man kan faktiskt få väldigt mycket inspiration från mat- och bakprogram nuförtiden. Dock är det väldigt sällan JAG sätter mig framför dumburken, kollar på teve ungefär en gång i veckan. Ibland har det t om gått flera månader utan att jag ens satt på teven... man får ju liksom nog utav att glo framför dataskärmen och iPhone, håller ni inte med? :-)
 
     
Tårtfat och porslin från <IB Laursen>
 
 
1 Fia:

skriven

Den där tårtan ser helt fantastiskt god ut! :) Häftigt med chokladskålarna!

2 Lisa:

skriven

Underbar tårta...såååå smarrigt det ser ut!

Kika gärna in på min nya blogg! :)

3 Elin:

skriven

Så fint! Önskar att du ska utöka din mat kategori :-)

4 Marja - Baka Sockerfritt:

skriven

Vilken vacker tårta! Och så kul det låter med ett projekt :)

Kommentera här: