Snabbtips: Lyxig brieost

 
Jag jobbar lite på att bygga om (och förhppningsvis förbättra) designen och små praktiska detaljer här på Tårtspecialisten. Det kommer ta lite tid (...för jag har nästan ingen TID känns det som ibland, haha) men jag hoppas bl a på att få lite mer välsorterade kategorier som gör det enklare för er läsare att hitta. 
 
Idag tänkte jag dela med mig ett litet tips på något som är jättegott och underskattat. Brieost - antingen älskar du det, eller hatar det - med färska fikon, rostade valnötter och honung. Wow! Ni som älskar brieost måste testa detta, om ni inte redan har gjort det. Denna kombinationen passar utmärkt både på frukostbordet, till buffén, till kaffet (istället för fika!) och till fredagsmyset. Den har både sälta och sötma och det passar så himla bra till alla möjliga tillfällen.
 
Gillar ni brieost? Jag avskydde det när jag var yngre (tyckte att det smakade badhus?!) men jag tror nästan det är något som man måste "lära sig" att äta för att uppskatta det.
 
Hur äter ni helst brieost? Finns det någon sort ni tycker är godare än andra? 
Ge gärna ditt tips!
 
 
Brickbord från <IB Laursen>. Assietten är keramik från <Gerbera>.
 
Lyxig brieost
 
Brieost av valfri sort (och alfri mängd)
3-6 st färska fikon
100 g valnötter
3-5 msk flytande honung
 
Gör såhär:
Skiva brieosten och lägg ut på ett uppläggningsfat. Rosta valnötterna i en stekpanna med hög värme, låt de få lite färg. Tillsätt lite flytande honung och blanda runt i stekpannan. Strö över valnötterna på osten och ringla över lite mer honung. Skär fikonen i klyftor och placera ut dem vid osten. Servera direkt.
 
Varm brietårta:
Om du vill ha varm brieost, värm hela osten i cirka 5-20 minuter (beroende på hur stor ost du har, en mindre "triangelbit" behöver bara vara inne cirka 5-10 minuter) 
1 Emilie:

skriven

Hej!

Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se

Kommentera här: