Recept: McDonalds Äppelpaj

 
 
Det var verkligen på tiden med lite uppdatering här, känner jag. Lite tråkigt att det ekar tomt här, men jag har så mycket annat på gång som prioriterats senaste månaderna - och sedan kommer ju också familjen som kommer före det mesta annat. ♥ Jag är glad att ha så mycket tid att ägna åt familjen och framförallt barnen. Jag har sagt det innan men säger det gärna igen: Den här tiden kommer inte igen!
Jag har dock en hel del bilder och recept på lager som jag kommer att publicera inom kort.
 
Nu delar jag med mig utav ett recept som jag helt improviserade fram ikväll! Igår fick jag en vän på besök och hon hade tagit med sig en jättegod äppelpaj, köpt från Lidl! Den påminde mig om en annan favorit, nämligen äppelpajen från McDonalds (som faktiskt är snäppet godare... och säkert ännu fler e-nummer i - dessvärre). Jag tycker faktiskt att deras pajer är jättegoda! Jag har inte heller lyckats undgå att läsa att de också är värsta kaloribomberna, men så ofta äter vi inte på donkan. I ärlighetens namn köper vi nästan aldrig "mat" från McDonalds och det måste nog ha varit ungefär ett halvår sedan som vi åt där - hemmagjorda hamburgare är ju tusen gånger så goda...
 
Idag får ni verkligen en jättetråkig inspirationsbild, tagen med min iPhone, som dessutom sjunger på sista versen. Superdålig kvalitét, men ja - förhoppningsvis ser ni vad det är på bilden.Skickade för skoj skull bilden till mina kompisar och frågade: "Vad är det här?" varpå det första svaret jag fick var "McDonalds äppelpaj?". Nästan rätt! ;-)
 
McDonalds "Hemmagjorda" Äppelpaj 
- cirka 10 pajer
 
4 äpplen (ej gröna, syrliga)
1,5-2 dl farinsocker
1 msk kanel
1/2 msk smör
1 nypa salt
tjock vaniljkräm
1 paket smördeg (kvadratformade)
 
Gör såhär:
Skala äpplena och skär dem i mindre bitar (jag föredrar när bitarna är rätt små). Häll i äppelbitar, farinsocker, kanel, smör oche n nypa salt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i 10-15 minuter tills äppelbitarna har blivit mjuka och tills smeten blivit lite tjockare. Låt svalna i cirka 30 minuter. Blanda till en vaniljsås av valfritt märke, gör den tjockare (rätt trögflytande, alltså - den ska inte vara rinnande). Fördela 1 msk äppelsmörja (vad ska man kalla det, haha?) och 1 tsk vaniljkräm på ena sidan utav smördegen. Fukta kanterna med lite vatten. Stäng - så att degen bildar en rektangel - och nagga ALLA kanter med en gaffel. 
Fritera i cirka tre minuter, tills pajen har blivit ljusbrun. På min bild ovan var pajen nästan lite för brun, enligt min smak.
 
 
Tips!
Jag köpte smördeg från Willys, en kvadratformad variant från märket "Eldorado" - väldigt billig dessutom.
1 Sandra:

skriven

Hej!
Måste testa, men hur varm ska oljan vara när man friterar?

2 Malin Wederberg:

skriven

Jag älskar den där :D Måste provas!

Kommentera här: