Sommarkalas! Eid!

 
I helgen som var hade vi Eid-kalas i Stockholm tillsammans med ungarnas kusiner. 13 barn sammanlagt på kalas! Som bäddat för kaos hinner man ju tänka (hihi), men det gick ju hur bra som helst! Vilken rolig dag och fint väder också!
 
Det här är första gången vi anordnar ett kalas utomhus, något jag såhär i efterhand verkligen kan rekommendera för det är så mysigt och kul, och ger dessutom en helt annan känsla! Vi bjöd barnen på tårta, läsk, godis- och kakbuffé (...hallon- och lakritsskallar i massor, hehe) och så tog vi tillfälle i akt att gömma godispåsar så att de fick leta efter en "skatt". Det mindre roliga var - för oss vuxna - att ungarna hittade skatten efter drygt fem sekunder... överdriver inte med tidsberäkningen! Dåligt gömställe kanske, haha?!
 
Kul tema med "Dumma Mej", alltihop inskaffades från <Barnkalaset>. Finns så många roliga teman att välja därifrån så det blir beslutsångest varje gång. Rekommenderar verkligen den hemsidan, frakten går alltid rekordsnabbt och de har många tillbehör till varje tema att välja på. En massa galna minioner... som motsvarade den minst lika galna barnaskaran, 13 ungar (!) var det som var med på festen/kalaset.
 
 
Till vänster: Det färgade snöret som hänger ned till höger i bild är snören från en jätterolig pinata! Det har kommit att bli lite utav våran kalastradition. Kul med pinatas och denna varianten är väldigt smidig och barnen behöver inte "slå sönder" den för att tömma godisgömman... vi hade kanske fäst pinatan lite dåligt i upphänget för när barnen drog i rätt snöre så åkte hela pinatan ned i backen, haha! Till höger: Tååårta!
Tårta med vitchokladmousse (som blev lite misslyckad - vitchokladen skar sig när jag skulle vispa den, min erfarenhet är att typ bara Marabou's vitchoklad blir bra när man använder den till fluff!), hallonmousse, vaniljgrädde och gula "Candy Melts" (finns att köpa hos <Barnkalaset>) som jag använde till den rinnande ganachén.
1 Tami:

skriven

Vad fint!

2 Malin Wederberg:

skriven

Wow vilken tårta :D

3 Johanna - RosaBubbla.se:

skriven

Vilka fina bilder! Gör du tårta på beställning?

Med vänlig hälsning,
Johanna
johanna@rosabubbla.se

Kommentera här: