Kyckling Biryani

 
Ni är rätt många läsare som även följare mig på instagram (@mylivinghome) där jag varvar mitt konto med både mat- och bak men även en hel del inredningsbilder. För några dagar sedan la jag ut lite bilder på när jag lagat "Kyckling Biryani", en risrätt som finns i många länder men detta är en pakistansk variant - med min egna twist... ;-) Biryani kan varieras i det oändliga och med flera olika köttslag. Det fungerar även att göra en vegetarisk variant också men jag tycker att den är godast med antingen kyckling- eller lammkött.
 
Receptet är egentligen detsamma som <här> men jag varierar innehållet lite från gång till gång. På bilden nedan hade jag tillsatt lite gurkmeja i riset (när riset var klart), stekt lök, kumminfrön och vitlök (tills det blir gyllenbrunt) och spridit över riset. Jag brukar även tillsätta färsk koriander för det känns fräsch och det blir väldigt fin smak.
 
 
 
 
 

Kommentera här: