Recept: Paprika/chilikyckling [créme fraîche]

 
Nu ska jag dela med mig utav ett verkligen lättlagat och supergott recept! Det blir en slags gryta med gräddig sås (med smak av paprika/chili créme fraîche) och kycklingfilé. Denna maträtt är jättegod att äta tillsammans med ris. Vi äter det nästan alltid tillsammans med vitt ris men idag ville ungarna ha pommes till så det fick det bli. Vi har ätit med pommes tidigare och även det passar jättebra! Innehållet i själva "såsen" brukar jag variera men jag använder alltid champinjoner (så galet gott!) och röd paprika. Idag bytte jag ut paprikan mot soltorkade tomater (som jag hackade/strimlade i mindre bitar) och det blev t om godare! Så jag rekommenderar verkligen att tillsätta soltorkade tomater.
 
Har du kycklingfilé hemma tinad och klar så tar denna maträtten bara drygt 15-20 minuter att tillaga. Hur smidigt?! Receptet finner ni längre ned under bilderna, jag brukar för det mesta höfta med ingredienserna efter smak. Testa gärna det här receptet för det är verkligen supergott!
 
Paprika/chilikyckling
- cirka 4-6 portioner
 
cirka 1 kg kycklingfilé (jag använder alltid bröstfilé)
3-5 msk rapsolja
4 msk kebabkrydda (går även att ersätta med liknande krydda, t ex "Mexicana"-krydda o sv)
1 burk créme fraîche paprika/chili
5 dl grädde
1 burk champinjoner
1 burk soltorkade tomater (jag använde soltorkade tomater i olja)
salt efter smak
 
Gör såhär:
Dela varje bröstfilé i mindre bitar. Jag delar ungefär 3-4 bitar per filé. Värm oljan och stek kycklingbitarna tills de verkar någorlunda genomstekta (de behöver inte vara helt genomstekta eftersom de gärna sedan får koka vidare i såsen). Krydda med kebabkrydda och salt efter smak. Tillsätt créme fraîche, grädde, champinjoner och soltorkade tomater. (Jag brukar strimla tomaterna lite innan jag lägger i dem, och häller av oljan om de är inlagda). Låt småkoka/puttra i 5-10 minuter. Krydda ev. med mer kebabkrydda om du vill. Servera tillsammans med vitt ris eller pommes och en god sallad.
 
Tips!
Det går även att tillsätta andra ingredienser, som jag nämnde tidigare t ex strimlad paprika, majs o sv.

Kommentera här: