Tårta med chokladgaller

 
 
Jag har glömt att visa er denna tårtan med chokladgaller och chokladmacarons som jag gjorde för ungefär två månader sedan. Jag bakade den till en träff med tjejkompisarna och den var ganska stor (beräknad till +20 pers). Detta var första gången jag testade att dekorera en tårta med chokladgaller. Det är ju väldigt smidigt måste jag säga! Bara att smälta choklad, lägga i spritspåse och spritsa på bakplåtspapper - in i frysen några minuter och du har därefter det perfekta chokladgallret att bara "smälla på" tårtan. Något jag vill testa på framöver är att göra en så kallad "ring" i choklad runt tårtan. Det får kanske bli nästa projekt.
 
Underbara macarons, eller hur? De är från en bakmix från [Matsmart], som förmodligen har åtets mest briljanta affärsidé. Livsmedelsprodukter (och även andra produkter) som har fel förpackning säljs till ett vrakpris, eller mat med kort utgångsdatum osv... jag köpte på mig en del macarons på bakmix. De smakar precis som mina egna macarons så det känns ju väldigt lyckat, och går på nolltid!
 

Recept: Perfekt cappucino utan kaffemaskin

 
Ni som följer mig på instagram [@mylivinghome] har väl inte missat att jag är en riktig kaffefantast! Men jag har fått för mig att det är något som vi finskar är bra på - att dricka kaffe. Men i snitt dricker jag själv bara en kopp om dagen; men ibland två om vi har släkt eller vänner över på fika.
 
Jag har fått så många frågor om hur jag gör mitt kaffe - oftast är det faktiskt vår Nespressomaskin som gör jobbet, den har jag haft i minst fem år och jag gillar den lika mycket nu som då. Jag har dock ett annat knep hur man gör riktigt gott kaffe som ser fint ut. Testa detta recept (just detta innehåller snabbkaffe för enkelhetens skull, så se till att välja ett riktigt gott snabbkaffe och ingen billig variant!) och ni kommer att imponera på era fikagäster! Allra finast blir cappucinon att servera i genomskinliga kaffeglas då "lagren" blir lite mer tydliga, väldigt vackert helt enkelt!
 
Kaffeglasen med assiett kommer från [Bargrossisten]
 
Perfekt cappucino
 
1-3 tsk snabbkaffe
ev. socker efter smak
2 msk hett vatten
2-3 dl mjölk
 
Lägg i 1-2 tsk snabbkaffe i ett genomskinligt kaffeglas. Tillsätt ev strösocker efter smak om du vill. Tillsätt 3 msk hett vatten och blanda ordentligt - helst med en liten eldriven mjölkskummare! Hetta upp mjölk i en kastrull och vispa (med en ballongvisp el. motsvarande) nästan hela tiden under tiden. Häll över mjölken över kaffet och rör om försiktigt med en sked- skummet lägger sig på toppen och du har en riktigt grym cappucino!