Recept: Perfekt cappucino utan kaffemaskin

 
Ni som följer mig på instagram [@mylivinghome] har väl inte missat att jag är en riktig kaffefantast! Men jag har fått för mig att det är något som vi finskar är bra på - att dricka kaffe. Men i snitt dricker jag själv bara en kopp om dagen; men ibland två om vi har släkt eller vänner över på fika.
 
Jag har fått så många frågor om hur jag gör mitt kaffe - oftast är det faktiskt vår Nespressomaskin som gör jobbet, den har jag haft i minst fem år och jag gillar den lika mycket nu som då. Jag har dock ett annat knep hur man gör riktigt gott kaffe som ser fint ut. Testa detta recept (just detta innehåller snabbkaffe för enkelhetens skull, så se till att välja ett riktigt gott snabbkaffe och ingen billig variant!) och ni kommer att imponera på era fikagäster! Allra finast blir cappucinon att servera i genomskinliga kaffeglas då "lagren" blir lite mer tydliga, väldigt vackert helt enkelt!
 
Kaffeglasen med assiett kommer från [Bargrossisten]
 
Perfekt cappucino
 
1-3 tsk snabbkaffe
ev. socker efter smak
2 msk hett vatten
2-3 dl mjölk
 
Lägg i 1-2 tsk snabbkaffe i ett genomskinligt kaffeglas. Tillsätt ev strösocker efter smak om du vill. Tillsätt 3 msk hett vatten och blanda ordentligt - helst med en liten eldriven mjölkskummare! Hetta upp mjölk i en kastrull och vispa (med en ballongvisp el. motsvarande) nästan hela tiden under tiden. Häll över mjölken över kaffet och rör om försiktigt med en sked- skummet lägger sig på toppen och du har en riktigt grym cappucino!
1 Jasmine:

skriven

Tack för det enkla tipset på "lyx"-kaffe hemma!
Kram

Kommentera här: