Tårta med chokladgaller

 
 
Jag har glömt att visa er denna tårtan med chokladgaller och chokladmacarons som jag gjorde för ungefär två månader sedan. Jag bakade den till en träff med tjejkompisarna och den var ganska stor (beräknad till +20 pers). Detta var första gången jag testade att dekorera en tårta med chokladgaller. Det är ju väldigt smidigt måste jag säga! Bara att smälta choklad, lägga i spritspåse och spritsa på bakplåtspapper - in i frysen några minuter och du har därefter det perfekta chokladgallret att bara "smälla på" tårtan. Något jag vill testa på framöver är att göra en så kallad "ring" i choklad runt tårtan. Det får kanske bli nästa projekt.
 
Underbara macarons, eller hur? De är från en bakmix från [Matsmart], som förmodligen har åtets mest briljanta affärsidé. Livsmedelsprodukter (och även andra produkter) som har fel förpackning säljs till ett vrakpris, eller mat med kort utgångsdatum osv... jag köpte på mig en del macarons på bakmix. De smakar precis som mina egna macarons så det känns ju väldigt lyckat, och går på nolltid!
 
1 Sofia:

skriven

kul att komma till bloggar som din

2 Jenny Servin:

skriven

Hej
Skriver här istället för jag kan inte kommentera under rätt inlägg. Vill bara tacka för det supergoda och toppen fina receptet "Världens bästa tårtbotten!" Skulle ha kalas för yngsta dottern idag och ville prova ett annat recept för tårtbotten så jag googlad och hittade ditt recept. Det blev precis som jag ville. Hög och fin tårtbotten som var super god och lätt att dela i tre dela. Kommer att använda detta recept hädanefter. Tack så jättemycket.

Mvh Jenny

Kommentera här: