Recept: Cheesecake i glas

 
Här kommer ett livstecken, haha...
 
Tänkte dela med mig utav mitt recept på cheesecake med körsbärssås - detta är en klassiker hos oss! Något som jag ofta gör när vi ska ha gäster. Särskilt fördelaktigt är det ju faktiskt att cheesecake (åtminstone i en större form) räcker till många bitar! Och det är verkligen supergott med denna körsbärssås till. Att cheesecaken även ser jättefin ut är förstås bara ett plus! Idag har jag testat att göra cheesecake i glas. Glasen, som säljs på IKEA under benämningen "GODIS" passar jättebra att göra desserter i. Jag ska visa er någon dag när jag gjorde en "frukostvariant" och varvade vanlig vaniljyoghurt och müsli/crunch, samt färska bär. Riktigt vackert, enkelt - och framförallt gott!
 
Jag har faktiskt kommit att ändra mitt cheesecakerecept genom åren. Bl a så har jag lagt till mer grädde och jag tycker att det blir godare.

Ps!
Jag är medveten om att det ibland krånglar när man ska komma in till min blogg och att den kräver efter ett "lösenord". Det är bara att klicka på avbryt så kommer man vidare hit till bloggen som vanligt. Tjejen som mig med min design för länge sedan har lagt ner sin egen blogg... vilket visade sig att hon har lagt många HTML-koder vilandes på sin blogg (den nu nedlagda, alltså) som numera stör kodningen här. Riktigt knas, och det värsta är jag hittar inte HTML-koden i mitt flöde som ska ta bort detta. Jobbar på det. Är det någon som råder bot på detta, snälla kontakta mig! tartspecialisten@live.se
 
 
 
Cheesecake i glas
 
1 paket digestivekex
100 smör eller margarin
5 dl grädde
2 paket (400 gram) naturell färskost
1-3 tsk vaniljsocker
2-4 dl florsocker 
 
+
1 förpackning "Körsbärssås" (tetrapack)
 
Gör såhär:
Kör digestivekexen i en matberedare eller mixer. Blanda sedan i smör/margarin och forma till en mjuk (men fortfarande smulig) deg.
Vispa grädde tills den blir tjock. Tillsätt sedan färskosten och vaniljsocker. Tillsätt florsocker efter egen smak - smaka av hur sött du själv önskar. Varva sedan digestivesmulor och cheesecakesmet i två lager. Häll över körsbärssås efter smak - dekorera med färska körsbär, jordgubbar eller något annat gott.
1 Christer:

skriven

Cheesecake är så gott. Tack för recept!

2 Mikaela:

skriven

Ser ju super gott ut!!

Kommentera här: