[Sommarlovskalas!]

 
 Jag har haft ganska mycket på schemat i sommar och har hunnit med att anordna två stycken kalas; varav det ena var ett sommarlovskalas till pojkarna (och deras jämnåriga vänner) som slutat förskolan. Det är alltid kul att anordna någon liten festlighet i samband med sommarlov för att den "rätta känslan" ska infinna sig! För sommarlov känns alltid speciella i den åldern! 
 
Detta var verkligen något som barnen såg fram emot och jag som förälder upplevde också att det blev lite som en "milstolpe" (kanske fel ordval, men ni förstår nog poängen) för början på sommarlovet för barnen.
 Jag valde fotbollstema med lite "3D-effekt" till kalset (kolla bara på gräsduken, den kändes så verklig!). Alla fotbollsprodukterna kommer från [Partytajm] - rekommenderas varmt för världens bästa återkoppling, snabb leverans m.m som räddade kalaset! Tusen tack!
 
Just fotboll som kalastema kändes somrigt men samtidigt neutralt - just bollekar är alltid kul och fotboll går väl ändå alltid hem, tänkte jag. Mina barn är åtminstone väldigt förtjusta i fotboll!
 
Gör ni något särskilt för att fira in sommaren och sommarlovet med era barn?
 
 
Till vänster: Ballonger med fotbollstema från [Partytajm]. Till höger: Liten guldpokal med en fotbollsnyckelring. Sådana här små "favors" på kalas brukar verkligen uppskattas, särskilt av barnen! Det blir som många små överraskningar under kalasets gång.
Jag brukar försöka hålla mig till temat (...eller åtminstone färgtemat, hehe!) när det kommer till kalas. 7up-drickor i små flaskor - verkligen jättesöta - passade utmärkt till detta. Lagom dos läsk till barnen ;-)
Redo för kalas!
Godispåsar till alla barn! Vi brukar ha som en standardgrej att helt enkelt gömma dem någonstans i ett rum, och därefter tala om när "det bränns" (ju närmare godispåsen man är). Detta gjorde vi även när jag och mina systrar var mindre, minns jag!
 Alla barnen fick blåsa varsitt fotbollsljus! Ni kanske har märkt att jag inte bakar så mycket sugarpastetårtor längre... ni som vet hur sugarpaste smakar förstår nog varför! Mina barn gillar inte heller sugarpaste, så en vanlig "krämtårta" kändes givet. Denna tårtan ovan innehöll ljus tårtbotten, hallonmousse, glasskräm och grädde med vaniljsmak - och jordgubbar förstås! Jordgubbar känns som ett måste för sommaren! 
 Tallrikar och bordsduk med fotbollstema! Allt kommer från [Partytajm] En tatuering i samma tema ligger på tallriken till gästerna. 
 Girlang med verkligstora fotbollar! Galet fin och kan ju användas också även efter kalaset - ungarna blev glada för den sakens skull, haha...