[Recept: Krämig "Fajita"-pastasallad]

 
Åh, visst har sommaren gått lite för snabbt...?
 
Jag har hunnit med massor i sommar, den absolut härligaste tiden på året (även fast jag börjat se fram emot den mysiga hösten nu med). På sommaren - och i synnerhet denna sommaren - har jag varit helt galen i att äta kall pastasallad. Det är ju SÅ gott! På sommaren är man inte alltid så sugen på att stå och laga mat då man hellre vill vistas utomhus (...åtminstone om det är varmt och skönt!) och då är en kall pastasallad det perfekta alternativet.
 
Detta är en utav mina favoritpastasallader, nämligen "Fajita-pastasallad" med kycklingfilé. Vid något tillfälle har jag även gjort precis samma recept fast med lax istället, även det också gott - men favoriten är ändå med kycklingfilé.
 
Testa gärna - smidigare och godare pastasallad får man leta efter...
 
Praktiska engångsskålar med lock från [Pac] - smidigt på utflykten, dessa har jag fått väldigt bra användning för i sommar... kommer bli en hel del i höst också känner jag på mig :-)
 
Fajita-pastsasallad
- räcker till många
 
cirka 1 kg kycklingfilé
500 g pasta
1 pkt "Fajita"-krydda
1 st grön och 1 st röd paprika
1 burk majskorn
1/2 purjolök
5 dl lätt créme fraiche
2-3 dl majonnäs 
2-3 dl "Sweet chili"-sås
 
Gör såhär:
Koka pastan enligt instruktionerna. Skölj pastan därefter i kallt vatten tills allt svalnat och ställ åt sidan. Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek, smaka av med lite salt. Skiva purjolöken. Hacka paprikorna fint. Blanda alltihop (förutom pastan och kycklingen) ordentligt. Tillsätt därefter också pastan och kycklingen. Smaka av eventuellt med mer "Sweet chili"-sås samt salt och peppar.
 
Tips!
Om du vill att purjolöken ska bli "krispig" kan du lägga den i kallt vatten en stund innan du tillsätter den i pastasalladen.

Kommentera här: