Guldkalas!

 
 
 I mitten av juni, för lite mindre än en månad sedan, firade vi av barnen här hemma och hade "Sommarlovskalas". Det brukar vi alltid ha när barnen slutar skolan och får sommarlov. Så roligt! Detta året fick äldsta sonen (som har slutat första klass) bestämma temat och han föreslog "Guldtema". Jag tyckte detta var ett jättebra förslag då det finns ganska mycket partygrejer att hitta inom den kategorin :-) 
 
Jag påbörjade planeringen i god tid och beställde hem alla kalasprodukter från [Partytajm], älskar verkligen den butiken och jag kan VARMT rekommendera dem på alla sätt! Jag hade råkat missa att beställa tallrikar och upptäckte det i sista stund, dvs bara EN dag innan kalaset skulle hållas! Det är i sådana här stunder man behöver världens bästa kundservice, och efter ett litet telefonsamtal var problemet löst och mina tallrikar kom med posten precis i rätt tid. Världens räddning liksom...! Verkligen en stor eloge till dem för denna fantastiska hjälp! (Det värsta jag vet är när leveransen tar en evighet när man har beställt något, haha).
 
Till kalaset hade jag förberett alla tänkbara guldiga detaljer: Tallrikar, muggar, bestick, servetter och annat smått och gott. Oftast kör vi den klassiska "kalasstilen" här hemma med ett dukat kalasbord där barnen får inta var sin plats, och där ev. mat och dessert serveras direkt på bordet. Dessertbord i all ära - det är ju så vackert och kul - men oftast kräver ju inte barn i denna åldern stora, maffiga dessertbord - vilket är en lättnad (phu!).
 
Kika gärna på bilderna här nedan och läs mer :-)
 
Ps! Stort TACK allesammans ni fina läsare som kommenterar och skickar mail! Jag vet att det är lite dålig uppdatering här inne, jag ska försöka uppdatera lite oftare ;-) - följ mig gärna på instagram @mylivinghome där jag uppdaterar mycket oftare!
 

Inbjudningskort i samma tema. Fina va?
 Skattkistan är förberedd inför skattjakten...
 Till vänster skymtar en bål vi förberedde till barnen. Jag hade ätbara guldstjärnor som jag hällde i bålen - dock löstes dessa ganska snabbt upp och gjorde istället att hela bålen såg grumlig ut. Barnen var en aning misstänksamma.
 Guldglittriga ballerinakakor - kakorna är dekorerade med ätbart "guldsocker". Ett roligt inslag när man snabbt behöver piffa upp ett bakverk till barnkalas. Jag har insett (efter att ha ordnat ganska många barnkalas) att det kräver en hel del förberedelse, då är det smidigt med såna här lösningar.
Guldtårta i form utav en "guldtacka". Jag använde en alkoholfri, guldfärgad spray (ätbar förstås), men jag tyckte inte riktigt att den fick till den önskade guldfärgen som jag hade tänkt. Dock gick det bra ändå! Ett roligt inslag är isfacklorna på tårtan - barnen kollade med stora ögon och trodde att lampan ovanför skulle brinna upp (vilket den förstås inte gjorde, haha).
Guld för hela slanten!
Skattkistan till "skattjakten" i skogen - en verklighetstrogen sådan, gjord i kartong. I denna gömde vi prydligt packade godispåsar, dekorerade med en guldfärgad ballong och en chokladpeng. Skattjakten blev väldigt uppskattat, det är ett roligare inslag på kalas för lite större barn - istället för den klassiska fiskdammen...
1 Elin:

skriven

WOW! Det ser så fint ut! Kan tänka mig att kalasbarnen var glada =)

2 Marie Bergman:

skriven

Så trevligt med Golden party... det temat tror jag minsann att jag ska ha på min 30-årsfest också :)

3 Hanna:

skriven

Wow, så fint det ser ut!

4 Josefine:

skriven

Så coolt och snyggt tema!

5 En grön blogg:

skriven

Vilka fantastiska bilder och tema på partyt!

Kommentera här: