Recept: Jättegoda kycklingspett

 
Utav en slump råkade jag marinera kycklingspett häromdagen hemma med olivolja, något som jag aldrig annars brukar använda till just marinader. Jag har någonstans fått lära mig att man ska använda "smakfria" oljor, t ex rapsolja eller solrosolja så jag har alltid kört på det. Men just denna dag fanns inte det hemma så jag körde på olivolja istället, med väldigt lyckat resultat. Kycklingspetten blev väldigt smakrika och saftiga!
 
Detta recept är mycket smidigt och jag grillade spetten i ugnen. Jag grillar alltid spetten HÖGT UPP i ugnen med "grilleffekten" på. Receptet följer under bilderna.
 
Porslinet kommer från [Onlinegross.se]
 
Kycklingspett - marinad
1 kg kycklingfilé 
1/2 dl olivolja
2 st vitlök "Solo" (dem stora vitlökarna i butik)
1/2 tsk salt
1 krm chilipulver (kan uteslutas)
1/2 tsk svartpeppar
1/2-1 st pressad citron
1 näve färsk hackad koriander
 
Låt kycklingfilén tina och låt bitarna rinna av så att kycklingen är relativt torr. Skär kycklingen i kuber / bitar cirka 2-3 cm i storlek. Blanda samman alla ingredienser ovan och häll i kycklingen i marinaden. Blanda runt ordentligt. Låt stå några timmar - allra helst över natten. Trä kycklingbitarna på spett. Grilla högt upp i ugnen cirka 20 minuter - vänd en gång. Kycklingspetten ska få lite färg.

Recept: Japp-dessert

 
Här kommer recept på en fantastiskt god chokladmousse gjord utav Japp-choklad. Grundreceptet kräver egentligen bara två ingredienser: Japp och grädde. Till min chokladdessert har jag valt att dekorera med vispad grädde (lätt smaksatt med vaniljsocker), Ferrero Rocher och Mini Peanut Buttercups. En väldigt god dessert som är svår att sluta äta... Receptet följer under bilderna nedan.
 
 
Dessertskålar från [Pac.se]
 
Japp-dessert
360 gram Japp-choklad
6 dl grädde
3 dl grädde (till toppingen)
Ferrero Rocher
 
Gör såhär:
Skär chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen tillsammans med grädden i en kastrull. Värm på låg värme och rör om ofta så att chokladen inte fastnar i botten utav kastrullen. När allt har smält - ställ i kylskåpet i minst 6 timmar. Vispa sedan upp som "vanlig grädde" tills du har fått en mjuk, fluffig konsistens på moussen. Spritsa ut i dessertformar. Vispa grädde och spritsa ut över moussen. Dekorera med halverade Ferrero Rocher eller annanc hoklad.
 
Tips!
Japp-chokladen går att byta ut mot annan choklad, t ex Mars eller varför inte Toblerone?