Recept: Japp-dessert

 
Här kommer recept på en fantastiskt god chokladmousse gjord utav Japp-choklad. Grundreceptet kräver egentligen bara två ingredienser: Japp och grädde. Till min chokladdessert har jag valt att dekorera med vispad grädde (lätt smaksatt med vaniljsocker), Ferrero Rocher och Mini Peanut Buttercups. En väldigt god dessert som är svår att sluta äta... Receptet följer under bilderna nedan.
 
 
Dessertskålar från [Pac.se]
 
Japp-dessert
360 gram Japp-choklad
6 dl grädde
3 dl grädde (till toppingen)
Ferrero Rocher
 
Gör såhär:
Skär chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen tillsammans med grädden i en kastrull. Värm på låg värme och rör om ofta så att chokladen inte fastnar i botten utav kastrullen. När allt har smält - ställ i kylskåpet i minst 6 timmar. Vispa sedan upp som "vanlig grädde" tills du har fått en mjuk, fluffig konsistens på moussen. Spritsa ut i dessertformar. Vispa grädde och spritsa ut över moussen. Dekorera med halverade Ferrero Rocher eller annanc hoklad.
 
Tips!
Japp-chokladen går att byta ut mot annan choklad, t ex Mars eller varför inte Toblerone?

Kommentera här: